Tina Maze z zmago vse bližje tudi slalomskemu globusu

Predzadnji ženski slalom sezone in nadaljevanje boja za mali kristalni globus sta bila danes na sporedu v nemškem Ofterschwangu, ki je včeraj že gostil veleslalom. Na startu preizkušnje so bile tri naše smučarke; Tina Maze, ki se je z Američanko Mikaelo Shiffrin borila za naslov najboljše slalomistke ter Ana Bucik in Katarina Lavtar, ki sta lovili svoje prve točke svetovnega pokala.


Tina Maze vodi tudi v slalomskem seštevku [foto: GEPA]

V prvo Shiffrinova hitrejša od Mazejeve

Po progi Ofterschwanger HornMaria pietilae-Holmner in vožnjo končala s časom 55,36. Njena rojakinja Frida Hansdotter je za njo zaostala 32 stotink, domača smučarka Maria Hoefl-Riesch pa je nato odstopila. Startno številko štiri je danes nosila Mazejeva. Ta je prikazala odlično vožnjo brez napak in vrgla rokavico Shiffrinovi, ki je startala za njo.

Naša smučarka je v cilju prevzela vodstvo z velikimi 81 stotinkami prednosti, a ga morala takoj predati tekmici. Shiffrinova, ki je startala takoj za njo, je bila na progi namreč še za odtenek hitrejša in postavila čas, ki je bil za desetinko boljši. Vodilnima smučarkama se je nato še najbolj približala Švicarka Wendy Holdener, njen zaostanek za Američanko pa je znašal 87 stotink.

V finalu le Tina Maze

Bucikova in Lavtarjeva sta startali s številkama 53 in 59 in imeli pred seboj zaradi slabših pogojev na mehki progi zahtevno nalogo uvrstitve v finalno vožnjo. To jima žal ni uspelo. Ana je ob koncu nastopa postavila 42. čas in se na tem mestu tudi obdržala, Katarina pa je bila ob prihodu čez ciljno črto 44., kar je bila tudi njena končna uvrstitev.

Pred nastopom najboljših treh po prvi vožnji je mesto vodilne zasedala Kanadčanka Marie-Michele Gagnon. Holdenerjeva se je prav tako odrezala odlično in uspela ohraniti vso prednost ter v cilj prišla z 71 stotink boljšim časom. Temu pa je sledil nastop najboljše smučarke sveta.


Tina Maze [foto: GEPA]

21. zmaga v karieri

Tina se je po progi podala še bolj odločno kot v prvo. Med vožnjo je sicer naredila nekaj napak, ki pa ji niso vzele toliko časa, da ob prihodu v cilj nebi prevzela vodstva. Čas Švicarke je izboljšala za 25 stotink. Mlada Američanka, ki je nastopila za njo, je na progi naredila več napak in posledično izgubljala na času, kar je pomenilo, da je v cilj prišla s tretjim časom.

Mazejeva je z drugo slalomsko zmago v tej sezoni in petimi stopničkami napovedala pohod na mali kristalni globus v tej disciplini. V seštevku točk je namreč prevzela prvo mesto, pred Shiffrinovo pa vodi za sedem točk. Zadnji slalom v Lenzerheideju bo tako več kot zanimiv.

Črnjanka je tako vknjižila že 21. zmago v kariero ter 22. v letošnji sezoni stopila na zmagovalni oder ter s tem izenačila rekord Avstrijca Hermanna Maierja, ki mu je to uspelo v sezoni 1999/2000.

Sledi finale

Tekmovalke se bodo sedaj preselile v Lenzerheid, kjer je že v ponedeljek na sporedu trening smuka.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ofterschwang :. Slalom (ž)


Leave a Comment