Tina Maze za nastop v Mariboru zahteva 90.000€!

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je danes v sporočilu za javnost zapisala, da Tina Maze za nastop v reprezentančnem dresu na veleslalomski tekmi Zlate lisice pogoje z nakazilom 90.000 €. Dopis je možno razumeti tako, da v kolikor še vedno aktualna olimpijske prvakinji v smuku na poslovilni tekmi ne dobi željenega zneska, bo nastopila v lastnem dresu z lastnimi sponzorji.


Tina Maze za nastop v Mariboru zahteva kar 90.000€ [foto: GEPA]

Sporočilo za javnost SZS
Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije se je na dopisni seji seznanil s sklepi, ki so bili soglasno sprejeti v panogi za alpsko smučanje v zvezi z nastopom naše najboljše smučarke vseh časov Tine Maze, na veleslalomu za Zlato Lisico. Sprejet je bil sklep, da IO SZS soglaša z usmeritvijo panoge, vezane na nastop športnikov in športnic za slovensko reprezentanco v alpskem smučanju.

SZS je prejela poziv Tine Maze, v katerem obvešča vodstvo panoge za alpsko smučanje, da bo nastopila na tekmi FIS svetovnega pokala v veleslalomu za Zlato Lisico, ki bo 7.1.2017 v Mariboru. V reprezentančnem dresu bo nastopila v kolikor bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90.000EUR. V nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu na katerem so njeni sponzorji.

Odbor panoge se je s pozivom seznanil na svoji seji 12.12.2016 in soglasno sprejel naslednje sklepe:

Za namen sklenitve dogovora, da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance:
– urejeno članstvo v matičnem klubu/društvu (Modra kartica sezona 2016/2017)
– status aktivne tekmovalke (FIS koda)
– podpisana pogodba s SZS v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti (kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji)

Panoga za alpsko smučanje v tej sezoni pospešeno dela v smeri finančne sanacije in uspešno pridobiva nove sponzorje. Tako članom reprezentance, ki dosegajo kriterije, ni več potrebno plačevati samoprispevka. Izjemni rezultati tekmovalk in tekmovalcev v alpskem smučanju so dokaz, da gresta energija in delo v pravo smer. Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. V kolikor bi ustregli tovrstnim zahtevam, bi ogrozili finančno stabilnost panoge, predvsem pa prihajajočim generacijam poslali napačno sporočilo.

Ko bo tekmovalka izpolnila navedene pogoje, bo prijavljena na to tekmovanje s strani SZS. V nasprotnem primeru je SZS na tekmovanje ne bo prijavila.

Leave a Comment