Tina Maze za šest stotink ob zmago


Tina Maze se je znova uvrstila na zmagovalni oder [foto: GEPA]

V pravih spomladanskih razmerah je v nemškem Ofterschwangu potekal šesti ženski veleslalom za točke svetovnega pokala. Prva se je na progo Ofterschwanger Horn podala Tina Maze, ki je odlično izkoristila štartno številko. Po prvi vožnji je namreč Črnjanka zasedala drugo mesto. Za vodilno Nemko Viktorio Rebensburg je zaostajala 11 stotink, pred tretjo Avstrijko Elisabeth Goergl pa je imela vsega tri stotinke prednosti. Mazejeva je sicer v srednjem delu proge napravila večjo napako, brez nje pa bi po prvi vožnji gladko vodila.


Viktoria Rebensburg [foto: GEPA]

V finalno vožnjo pa sta se kvalificirali tudi preostali slovenski predstavnici. Ana Drev je “prvi polčas” končala na 21. mestu, Mateja Robnik pa je bila 26.

V finalu se je tako temperatura ozračja kot vzdušja v ciljni areni le še dvignila, saj so najboljše veleslalomistke prikazale vrhunske vožnje. Zmage se je na veselje približno 2.000 gledalcev razveselila domačinka Rebensburgova, ki je pred slovensko šampionko ohranila prednost šestih stotink sekunde. Tretje mesto pa sta si razdelili Goerglova in Italijanka Irene Curtoni.


Ana Drev [foto: GEPA]

Zelo dobro sta nastopili tudi Ana in Mateja. Prijetno je presenetila predvsem Mateja, ki je v finalu z devetim časom napredovala na 19. mesto, tik za njo pa se je uvrstila še Ana.

Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi spregovoril o nastopih Robnikove in Drevove: “Seveda smo zadovoljni z vožnjami, dolgo smo pričakovali takšne rezultate. Že na treningih sta večkrat kazali, da sta tega sposobni, a tega nismo realizirali. S prvim tekom sem zelo zadovoljen, saj sta punci prišli med trideset. Toda v drugem teku je morda manjkalo nekaj samozavesti. Se pravi, da potrebujeta več uvrstitev med trideset, tako bosta pridobili na samozavesti in bosta tudi v drugem teku bolj sproščeni. S tem bosta tudi v drugem teku pridobivali na pozicijah. Jutri je na sporedu še en veleslalom, a v enem dnevu se praktično ne da kaj narediti, tako da bi bil zadovoljen, če bi naredili podoben rezultat. Res je, da je Ana v drugem teku naredila napako na predzadnji strmini. Tam je pustila kar nekaj časa. Brez te napake bi bila pol sekunde spredaj, kar je danes pomenilo veliko mest.

Hoefl-Rieschova odstopila

Že na prvi progi je odstopila Marie Hoefl-Riesch, s čimer se ji je Tina znova nekoliko bolj oddaljila v boju za drugo mesto v skupnem seštevku. Razlika v korist Tine sedaj znaša 108 točk.

Jutri je v Ofterschwangu na sporedu še en veleslalomom, v nedeljo pa sledi slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ofterschwang :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment