Tina odstopila, Anna do vodstva v skupnem seštevku

Anna Fenninger je zmagala tudi na drugem veleslalomu v švedskem Areju. Z nizom izjemnih rezultatov je Avstrijka že prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala in zdi se, da bo njen pohod do velikega kristalnega globusa težko preprečila tudi izkušena Nemka Maria Höfl-Riesch.


Fenningerjeva je dobila že tretji zaporedni veleslalom za svetovni pokal [foto: GEPA]

Da bi se v boj za veliki kristalni globus vmešala še Tina Maze, je po današnjem odstopu Črnjanke težko verjetno. Po prvi vožnji je sicer kazalo nasprotno. Mazejeva je bila namreč na odličnem tretjem mestu, hitrejši sta bili le Anemon Marmottan in Anna Fenninger. Olimpijska veleslalomska prvakinja je smučala precej bolj dinamično kot včeraj, ko je v drugo zapravila novo zmago v svetovnem pokalu.

Nastop v drugi vožnji si je poleg Mazejeve zagotovila še Katarina Lavtar, ki je imela 23. čas prvega dela tekmovanja. Tina Robnik in Ilka Štuhec pa nista ujeli trideseterice najhitrejših.

Edine slovenske točke osvojila Lavtarjeva

Visoke temperature so razmehčale snežno površino, na kateri se zato nekatere tekmovalke niso znašle. Nižjo startno številko je v drugi vožnji uspela izkorsititi Katarina Lavtar, ki je bila za napadalno smučanje nagrajena s prevzemom vodstva. Sicer jo je takoj zatem z mesta vodilne izrinila Höfl-Riescheva, a osmi čas finalne vožnje je tudi Lavtarjevo popeljal krepko po lestvici navzgor. “Zelo sem vesela tega trinajstega mesta, saj ga po prvi vožnji nisem pričakovala. Že v prvem teku sem zelo dobro peljala, na smučeh sem se dobro počutila, drugi tek je pa sploh uspel. Včeraj vožnja ni bila slaba, razen v zgornjem delu, spodaj sem pa že dobro vozila. Super trenutek je bil, ko sem v cilju videla številko ena,” je potem, ko je v finalu pridobila deset mest, povedala 25-letna slovenska smučarka. Zanjo je 13. mesto tudi najboljša uvrstitev v elitni konkurenci.


Tina Maze je ostala brez uvrstitve [foto: GEPA]

Mazejeva se je na drugo progo, ki jo je postavil njen trener Mauro Pini, podala napadalno, a že v zgornjem delu naredila večjo napako. S smučanjem je sicer nadaljevala še nekaj zavojev, nato pa zdrsnila in ostala brez uvrstitve. Tovrstna usoda je doletela tudi Francozinjo Marmottanovo, v zmagovitem slogu zadnjih tekem svetovnega pokala pa je do cilja prišla Fenningerjeva, ki je nedvomno v odlični formi. Ob njej sta na zmagovalnem odru stali še Nemka Viktoria Rebensburg in domačinka Jessica Lindell-Vikarby, ki ostaja vodilna v veleslalomski razvrstitvi. A globus ji bo na finalnem veleslalomu v Lenzerheideju skušala odvzeti prav današnja zmagovalka.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment