Tini Maze drugo mesto v Bad Kleinkirchheimu

Tina Maze se je na superveleslalomsko progo pognala kot deseta in svojo nalogo opravila z odliko. Z veliko prednostjo je prevzela vodstvo in izkazalo se je, da je postavila čas, ki ga je uspela premagati le še Fabienne Suter, ki je na včerajšnjem smuku zasedla tretje mesto. Z nekaj napakami v spodnjem delu si je Avstrijka Fenningerjeva prismučala tretje mesto.


Tina Maze je dosegla najboljši rezultat v superveleslalomu. [foto: GEPA]

Mazejeva se je po včerajšnjem razočaranju, ko je zasedla zanjo slabo 18. mesto, zbrala in dokazala, kako dobro je tehnično podkovana. Zavoje je izpeljevala čisto, posebno pa se je izkazala v spodnjem delu proge, kjer je bila daleč najhitrejša. Lep uspeh so poleg prvih treh tekmovalk dosegle tudi Švicarke. Franzi Aufdenblatten, Lara Gut in Dominique Gisin so bile uvrščene od četrtega mesta naprej. Novo razočaranje pa je doživela kraljica hitrih disciplin Američanka Lindsey Vonn, ki je z zaostankom skoraj dveh sekund končala na 18. mestu. Maruša Ferk in Ilka Štuhec sta bili prepočasni za trideseterico.

Načrtovali smo uvrstitev med trideseterico, a mogoče je bila ta proga za Ilko za enkrat še pretežka. Maruši se vožnja nekako ni posrečila, lovila je pravilne linije. Bil je tehnično zelo zahteven superveleslalom. Ne bom rekel, da smo razočarani, a smo pričakovali vsaj eno punco med točkami. Včeraj smo dosegli dober rezultat, tako da gremo pozitivno naprej. Zdaj rabimo kakšen res dober trening superveleslaloma in veleslaloma, to nam v zadnjem času zaradi vremenskih razmer primanjkuje,” je po tekmi nastop Ilke in Maruše ocenil trener Andrej Možina.

Tini Maze se je za las izmuznil vpis v zgodovino. Če bi danes uspela zmagati, bi bila šele šesta smučarka vseh časov, ki bi ji uspelo zmagati prav v vseh disciplinah. Letos je ta uspeh že dosegla Vonnova, Mazejeva pa bo do konca sezone imela še kar nekaj lepih priložnosti, da se pridruži elitnemu krogu smučark. Prva bo že prihodnji konec tedna v Cortini d`Ampezzo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Kleinkirchheim :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment