Tinine smuči zgoraj najhitrejše, spodaj počasnejše

Danes so v kanadskem Lake Louisu izpeljali še drugi trening smuka, ki ga je najhitreje odpeljala Nemka Maria Hoefl-Riesch. Druga je bila Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, tretja pa Avstrijka Anna Fenninger.


Tina Maze je trening končala na 15. mestu. Lani je bila na tekmi 20. [foto: GEPA]

Tina Maze je v zgornjem delu imela celo boljši čas od Riescheve, vendar so bile smuči v primerjavi z Nemko zelo počasne. Pri predzadnjem merjenju hitrosti je bila hitrost Riescheve 123 km/h, hitrost Tine Maze pa le 116 km/h. Črnjanka je na koncu z zaostankom 1,38 zaključila najboljšo petnajsterico, od nje je bila boljša v letošnji sezoni prerojena Ilka Štuhec. Lanskoletno zmagovalko svetovnega pokala je ugnala za dve mesti oz štiri stotinke sekunde. Kot na predhodnih tekmah je bila med najslabšimi Vanja Brodnik (51. mesto), boljše pa je odpeljala Maruša Ferk (39.).


Lindsay Vonn se je vrnila na sneg [GEPA]

Lindsay Vonn se na startu ni pojavila

Kljub temu, da se Lindsay Vonn ni pojavila na startu, se bo najverjetneje pojavila na startu na prihajajočih tekmah v Lake Louisu.

Jutri je na vrsti prvi smuk, ki se bo začel nekaj čez dvajseto. V soboto je na vrsti še en smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Vse tekme boste lahko spremljali na SLO2.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk – trening I (ž)


Leave a Comment