Tomaž Lovše: “Pretekla sezona je bila fantastična”


Tomaž Lovše [foto: Klemen Zibelnik]

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je imel preko poletje veliko dela, saj so se na naši največji zvezi pojavljala številna nesoglasja. Odhajali so vodilni možne, skakalci so izvedli bojkot, smučarji so imeli težave s samoprispevki, ….

Na mladih svet stoji

Mnogokrat smo nezadovoljni z razmerami, ki vladajo v naši državi in v našem smučanju. Kolegice in kolegi me opozarjajo, da potrebujemo več sredstev ter boljše treninge in razmere. Vendar, ko se ozrem v preteklo sezono, vidim, da je bila ta fantastična, kajti prvič v zgodovini slovenskega smučanja smo osvojili šest medalj na svetovnih prvenstvih,” se je z nasmehom pretekle sezone spomnil Lovše, ki pričakuje najboljše rezultate na olimpijskih igrah v Sočiju. “Kot predsednik imam včasih zaposlene misli z našimi najboljšimi smučarkami in smučarji, mislim pa, da je čas da se vsi opremo na rod ki prihaja. Izrazil bi navdušenje nad rezultati Boštjana Klineta, dvakratnega mladinskega svetovnega prvaka, nad rezultati Eli Plut ter na rezultate nekaterih drugih. To je za nas neka izjemna odgovornost. Ta generacija ki prihaja, bo dokazala svoj maksimum na olimpijadi, vendar je do takrat še kar nekaj sezon. Mislim, da smo na to sezono dobro pripravljeni.

Po odstopu predsednika alpskega odbora in zbora Jureta Koširja je mesto zasedel Janez Dekleva. Lovše ga je opozoril, da so proračun alpskih disciplin v letošnji sezoni dvignili kar za 52%, kar je v trenutnih razmerah izjemno veliko.

Dekleva: “Fantje in dekleta so trdo delali”

Novi predsednik alpskega odbora in zbora Janez Dekleva je spregovoril o pomembnosti današnjega dne. “Pravzaprav danes uradno odpiramo smučarsko sezono, med nami pa je cvet slovenskega smučanja. Ta uradna otvoritev pa pomeni tudi otvoritev celotnega smučanja v Sloveniji. Pomembno je, da omenimo, da si brez klubov, ki dajejo težo delovanju alpskega smučanja v Sloveniji, ne moremo predstavljati smučanja. Zadaj so tekmovanja, ki jih organizirajo klubi in delo z mladimi v klubih. Pomembno je, da ta dan jemljemo kot začetek sezone 2011 – 2012. Kar pa si tisti, ki delamo v smučanju, najbolj želimo pa je to, da bo ta cvet, v katerega je seveda obrnjena vsa slovenska javnost, v letošnjem letu razveselil z dobrimi rezultati. Fantje in dekleta so trdo delali in seveda upamo, da bodo rezultati odražali tisto delo, ki so ga vložili v pripravljalni sezoni.

Leave a Comment