Treningi v La Parvi ponovno uspešni


Andrej Šporn [foto: GEPA]

Moška ekipa za hitre discipline se je vrnila iz snežnih priprav v Čilu, natančneje iz La Parve, stalne postojanke pred začetkom tekmovalne sezone. Tekmovalci in glavni trener Burkhard Schaffer so s treningi zadovoljni, predvsem s tamkajšnjimi razmerami. Schaffer je dejal: “Imeli smo zelo dobre pogoje in izpeljali 19 dni smučarskih treningov. To se bile ene izmed tistih priprav, ko lahko rečeš, da si izpolnil vse kar je bilo v načrtu. Kako uspešni smo bili, pa bomo seveda videli pozimi, ko bomo tekmovali.” Glavni trener je omenil tudi odlično smučanje na tekmah južnoameriškega pokala: “Boštjan Kline je dobro nastopil na superveleslalomu, dobro je smučal tudi Gašper Markič. Če pogledate rezultate in tekmovalce, vidite, da je bilo tam kar nekaj dobrih francoskih in nemških smučarjev, tako da ni bilo lahko priti na stopničke.

Po vtisih iz La Parve smo povprašali tudi Andreja Šporna, ki pa je zase dejal, da bi lahko od priprav potegnil še kaj več: “V preteklih letih sem bil že bolj zadovoljen z mojimi treningi. Sicer smo naredili zelo veliko na smučeh, tako da imamo za tekmovalno sezono pripravljenih kar nekaj parov. Letos smo imeli tudi srečo s tem, da smo imeli manj kamenja na progi, tako da nismo uničili praktično nobenih smuči. Občutek pa sem imel, da sem premalo naredil na tehničnem delu, to je na veleslalomu. Vmes sem imel nekaj problemov oziroma manjšo krizo, saj nisem smučal kot bi si želel. Bil sem nekoliko živčen, toda proti koncu treningov je šlo že na bolje. Verjetno sem tudi sam od sebe pričakoval nekoliko prevelik napredek. Vsekakor pa brez te poti na jug ne bi mogli iti v novo sezono hitrih disciplin. Predvsem zato, ker vidimo, kakšne so razmere po Evropi. Ledeniki izginjajo, snega ni nikjer, tako da so ti treningi ena izmed nujnejših stvari.

Ekipa šestih smučarjev bo imela zdaj na voljo nekaj dni počitka, na kar se bodo nadaljevali kondicijski treningi, ki bodo prišli še kako prav na naslednjih snežnih treningih v avstrijskem Pitztalu. Ekipa bo tja odpotovala 10. oktobra in se bo pripravljala dobra dva tedna.

Leave a Comment