Trije Slovenci med osmerico na Poljskem

Smučarji skakalci so se v poljski Wisli pomerili na drugi posamični preizkušnji poletne velike nagrade. Po včerajšnjem drugem mestu slovenske ekipe, ki so ga priskakali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jaka Hvala, je danes naše barve branila ta četverica tekmovalcev in Anže Semenič.

Po prvi seriji je bil od naših predstavnikov najvišje uvrščen Prevc, ki je s 123 metri zasedel četrto mesto (119,2 t), tik za njim pa je bil Kranjec, ki je bil dva metra daljši (116,7 t). Dober skok je uspel tudi Tepešu, ki je pristal pri 125,5 metra, a zbral 111,2 točke in tako zasedel deseto mesto. Finalno serijo je le za nekaj točk zgrešil Hvala (114,0 m, 94,8 t), ki je bil 36., Semenič pa je končal kot 48. (102,5 m, 67,1 t).

Robert Kranjec je le za las zgrešil zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Najboljše izhodišče je imel zmagovalec prve tekme v francoskem Courhevelu, domači predstavnik Maciej Kot (133,5 m, 130,0 t), drugo mesto je zasedal Norvežan Anders Fannemel (131,0 m, 126,0 t), tretje pa Nemec Andreas Wellinger (126,0 m, 123,9 t).

Naša trojica je prikazala zelo dobre skoke tudi v drugo. Tretjo daljavo finala je z 130,5 metra dosegel Kranjec (240,8 t) in se povzpel na končno četrto mesto, Prevc je zdrsnil na peto (125,5 m, 239,4 t), Tepeš pa je z isto dolžino skoka pridobil dve mesti in bil tako osmi (225,3). Razvrstitev na vrhu razpredelnice je ostala enaka, se pravi da so na stopničke prišli Kot (127,0 m, 250,3 t), Fannemel (126,5 m, 245,7 t) in Wellinger (125,0 m, 241,8 t).

Trener Jani Grilc je po preizkušnjah na Poljskem dejal: “Če pogledamo včerajšnjo tekmo so fantje pokazali, da so dobra ekipa. Lahko smo zadovoljni s tem, kar so prikazali. Danes bi Robi ali Peter lahko prišla na stopničke, a so se pogoji malo obrnili tako, da ni šlo. Drugače so pa rezultati vseeno odlični. Peter je imel sicer nekaj težav na naletu s položajem, tako da se je moral na vseh skokih truditi. Ni delal takšnih skokov kot v Kranju ali pa v Planici. Smo pač v takšnem obdobju, ko je veliko kondicijskega treninga, zato nekateri skačejo še malo bolj na grobo. Za ta čas smo lahko zadovoljni s skoki.

Naslednja postaja poletne velike nagrade je nemški Hinterzarten, kjer so v petek na sporedu kvalifikacije, dan kasneje pa posamična tekma. Kranjec, Semenič in Anže Lanišek bodo po prihodu iz Wisle ostali doma, v ekipo pa bosta prišla Jernej Damjan in Nejc Dežman ter najverjetneje še Matjaž Pungertar. Kranjec se bo na tekme vrnil čez dva tedna v švicarskem Einsiedelnu, tam pa bo nastopil tudi Domen Prevc.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Wisla


Leave a Comment