Trojna avstrijska zmaga v Saalbachu

Alpske smučarje je po končanem ameriškem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Saalbachu pričakala izredno zahtevna smukaška preizkušnja svetovnega pokala. Tekmovalci so imeli na progi Zwoelfer ob velikih hitrostih in nemirnih smučeh zaradi razgibanega in poledenelega terena veliko težav, najuspešnejši pa so bili na koncu trije domačini: Matthias Mayer, Max Franz in Hannes Reichelt.


Mayer je v svetovnem pokalu zmagal drugič (foto: GEPA)

S startno številko 9 je odlično nastopil Max Franz, ki je dobro izkoristil tudi takrat boljšo vidljivost in zanesljivo prevzel vodstvo. Rojak Hannes Reichelt je s številko 16 nato prišel na drugo mesto z 19 stotinkami zaostanka, aktualni olimpijski prvak Matthias Mayer pa je za tem reprezentančnega kolega v vodstvu ugnal za pičli dve stotinki sekunde in s tem prišel do druge zmage v svetovnem pokalu. Razočarala sta novi svetovni prvak Patrick Kueng, ki je bil 13., še mesto nižje pa je pristal Norvežan Kjetil Jansrud, ki očitno popušča v boju za veliki kristalni globus.

Prvi slovenski nastop smo videli pri številki 31, ki jo je nosil Andrej Šporn. S slabo vidljivostjo se je dobro spopadel, a ni mogel nastopiti tako agresivno, kot bi se želel, tako da je ob prihodu v cilj zasedel 22. mesto, njegov zaostanek za Mayerjem pa je znašal 3.17 sekunde. Po prekinitvi zaradi postavitve zaščitnih ograj ob progi, je s številko 33 startal Klemen Kosi, ki je na tem zahtevnem terenu nastopil bolje in z zaostankom 2.29 sekunde zasedel 17. mesto. Boštjan Kline se je na pot podal 45. po vrsti in bil v zgornjem delu proge še hitrejši od Kosija, v nadaljevanju pa je izgubil nekaj desetink in zasedel končno 30. mesto. Kosi je bil na koncu 23., Šporn pa 34.


Rezultati: Svetovni pokal .: Saalbach :. Smuk (m)


Leave a Comment