Trojna nemška zmaga v Klingenthalu, Jelenko 13.

Domači teren v Klingenthalu so nadvse uspešno izkoristili nemški kombinatorci, saj so na tekmi svetovnega pokala vknjižili kar trojno zmago. Najboljši je bil Eric Frenzel, ki je vodil že po skokih, drugo mesto je pripadlo Tinu Edelmannu, tretje pa Johannesu Rydzeku.

Današnje tekmovanje je potekalo v obliki Penalty race, kar pomeni, da skakalci glede na dosežek na skakalnici pretečejo še določeno število kazenskih krogov. Tako je Marjan Jelenko, tretji po skakalnem delu, imel en dodatni krog. Zrečan se je na 10 kilometrski progi dobro boril, a je nekoliko izgubil. Na koncu je zasedel 13. mesto. Mitja Oranič in Gašper Berlot se nista uspela uvrstiti na tekaški del.


Marjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Tekma na skakalnici je bila najbolj poštena tekma v zadnjem obdobju, saj so vsi imeli enakovredne pogoje za nastop. Marjan je naredil zelo dober skok, tako se je na tek podal s tretjega mesta. Na tekmi smo imeli načrt, da drži Edelmanna, ki je imel ravno tako en kazenski krog. Marjan mu žal ni uspel slediti. Nemci so trenutno izredno močni. Mitja in Gašper pa sta le za las ostala brez tekaškega dela. Mitju je poskusni skok uspel zelo dobro. S takim skokom na tekmi, bi bil nekje okoli 22. mesta ter tako gladko na tekmi. Škoda zanj. Z rezultatom Marjana pa moramo biti zadovoljni,” je tekmo komentiral glavni trener Primož Triplat ter nekaj besed namenil tudi tekmam v olimpijskem Sočiju prihodnji konec tedna. “To bo ena najmočnejših tekem letos. Na ekipni tekmi je prijavljenih 14 reprezentanc. Obeta se močna konkurenca in lepa tekma.

Na naslednji tekmi v ruski Soči bo Slovenija odpotovala s štirimi predstavniki, poleg običajne trojice bo nastopil še Matic Plaznik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal :. Uradni rezultati


Leave a Comment