Trojna skandinavska zmaga, Slovenki peti


Najboljše na ekipnem sprintu [foto: Stian Broch / OK Oslo]

Na ekipnem sprintu v klasični tehniki sta na svetovnem prvenstvu v norveškem Oslu Katja Višnar in Petra Majdič osvojili vrhunsko 5. mesto. Novi svetovni prvakinji sta Švedinji Ida Ingermarsdotter in Charlotte Kalla. Srebro sta si z zaostankom 3,3 sekund pritekli Finki Aino-Kaisi Saarinen in Krista Lahteenmaki, bron pa sta osvojili domačinki Maiken Caspersen Falla in Astrid Jacobsen.

Naši predstavnici, Katja Višnar in Petra Majdič, sta pred tekmo spadali v ožji krog favoritinj, kar sta potrdili tudi z najboljšim polfinalnim časom. A kot je že pred tekmo napovedala Petra, je kandidatk za najvišja mesta vsaj sedem in na koncu se je izkazalo prav to. Naši sta prvič stik z najboljšimi izgubili ob drugem nastopu Katje, a pet sekund zaostanka ob predaji je Petra še uspela nadoknaditi. Žal je v zadnjem krogu Katja izgubila preveč, več kot 15 sekund in to je bil prevelik zaostanek tudi za medaljo. Petra je v zadnjem krogu tako pritekla do odličnega 5. mesta, z več kot dvajset sekundami naskoka pred naslednjo reprezentanco. Četrto mesto sta osvojili Italijanki Arianna Follis in Mariana Luonga.

Svoje predstavnike smo imeli tudi pri fantih, kjer pa sta Boštjan Klavžar in izpadla v polfinalu. Začela sta sicer izjemno, nekaj časa celo vodila, na koncu pa so jima pričakovano pošle moči in sta osvojila deveto mesto.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Ekipni sprint (ž)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Ekipni sprint (m)


Leave a Comment