Tršan edini v izločilnih bojih

Danes so se v tekaške smučine na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu podali tudi tekmovalke in tekmovalci do 23 let. Preizkusili so na 1.300 metrov dolgi sprinterski preizkušnji v klasični tehniki. Med dekleti se je najbolje odrezala Rusinja Elena Soboleva pred nemško dvojico Sandro Ringwald na drugem in Hanno Kolb na tretjem mestu. Edina Slovenka na štartu je bila Anja Eržen, ki je obstala v kvalifikacijah na 40. mestu. Za izločilnimi boji je zaostala za dobrih pet sekund.


Rok Tršan (številka 30) je bil edini Slovenec v izločilnih bojih [foto: Liberec2013.cz]

Pri fantih je slavil Italijan Federico Pellegrino pred Fincem Juhom Mikkonenom in Rusom Evgeniyem Belovom. Edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih je bil Rok Tršan, ki je osvojil 30. mesto. V kvalifikacijah so obtičali Boštjan Klavžar (42. mesto), Matjaž Gorjanc (49. mesto) in Luka Gostinčar (65. mesto).

Smola včerajšnjega dne se je nadaljevala tudi danes. Anja je imela kar velik zaostanek za prvo, je pa res da ni sprinterska tekmovalka, pri fantih je vprašanje, če bi lahko naredili še kaj več,” je rezultatsko stanje ocenil glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Liberec :. Šprint (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Liberec :. Šprint (ž)


Leave a Comment