Umrla mlada italijanska smučarska skakalka


Simone Senoner [foto: Klemen Zibelnik]

Smučarske skakalke so zbrane v nemškem Schonachu, kjer so v soboto že opravile s prvo preizkušnjo. Dogajanje v Nemčiji pa je zaznamovala tragična smrt mlade italijanske skakalke. Simona Senoner je namreč umrla v petek v svojo hotelski sobi. Kot so zapisali v sporočilu za javnost pri Italijanski smučarski zvezi (FISI) vzrok smrti 17-letnice še ni znan. V svojo hotelski sobi naj bi Senonerjeva zaradi slabega počutja nenadoma umrla.

V svoji karieri je desetkrat prišla med dobitnice točk celinskega pokala, najvišje pa je bila uvrščena na 15. mesto na domači tekmi v Dobiacu. Na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2008 v poljskih Zakopanah je osvojila deseto mesto.

Simona je bila velikodušno dekle, pripravljeno vedno pomagati. Dekle, ki je ljubilo vse. Nasmejana in polna energije. Za vedno boš živela v naših srcih. Sedaj, ko si postala angel ….. FLY,” so zapisale njene reprezentančne kolegice Lisa Demetz, Roberta D’Agostina, Veronica Gianmoena, Evelyn Insam, Elena Runggaldier in Barbara Stuffer.

Vsi italijanski športniki in športnice v zimskih športnih so v soboto nosili črne trakove, enako pa bodo storili tudi v nedeljo.

Leave a Comment