Uspešen SkiCross kamp na Rogli

Na Rogli je v nedeljo, 7. aprila, potekal nabor mladih talentov za smučarski kros. Kamp je potekal pod okriljem Fis Solidarity project v sodelovanju OKS – SZS. Izvajalec kampa je bila Skicross Akademija Vrhovnik&Černoš.


Udeleženci kampa [foto: SZS]

Vetrovna in meglena Rogla ni odvrnila mladih smučarjev, da se ne bi udeležili nabora mladih talentov za smučarski kros. Proga na kateri je “krosiralo” okoli 15 smučarjev starih od 10 do 18 let je bila za dane razmere v odličnem stanju. Prihajali so iz klubov SD Novinar, SK Olimpija, ASK Fužinar, ŠD Vagabund, SD Trbovlje, SD Unior Celje, SK Alpetour in ASK Triglav. Kamp je pod budnim očesom spremljal nemški predstavnik Mednarodne smučarske zveze (FIS) Dennis von Brocke, ki opravlja delo glavnega trenerja nemške kros reprezentance za evropski pokal. Nad videnim je bil več kot zadovoljen, saj ga je znanje slovenskih smučarjev pozitivno presenetilo, prav tako tudi sama izvedba in organizacija kampa. Nikakor pa ni mogel skriti zadovoljstva nad odlično pripravljeno progo, ki je zajemala prav vse prvine smučarskega krosa.

Demonstracije so izvajali člani slovenske skikros ekipe za evropski pokal, ki so obenem zelo pripomogli k pozitivnemu vzdušju na terenu. Skupna ocena celotnega dogajanja je zelo pozitivna. Na koncu bi se zahvalil vsem sodelujočim pri organizaciji projekta: ekipa Rogla, SK Alpetour, Frieend&Mountains, članom B selekcije, ASL FLY in seveda OKS/SZS,ki je kamp finančno podprla. Najvažneje pa je bilo, da so smučarji kljub slabemu vremenu po šestih urah dela domov odšli nasmejani. Vem, da so pridobili tudi nove smučarske izkušnje in veliko znanja,ki jim ga omogoča pridobiti smučanje, po progi za smučarski kros!” je dejal vodja kampa Primož Vrhovnik.

Leave a Comment