Uspešen začetek treninga v Argentini


[foto: Klemen Zibelnik]

Po tem, ko sta Mitja Valenčič in Matic Skube prejšnji četrtek odpotovala na Ognjeno zemljo v Argentino, imata za seboj že tri dni snežnih treningov. Prvi dan je bilo na sporedu prosto smučanje, tako da sta se naša specialista za tehnični disciplini privadila na sneg, medtem pa sta trenerja Marko Jurjec in Mitja Kunc opravila pregled terenov za trening.

Smučarski center v več kot 13.500 kilometrov oddaljeni Ushuaii, sicer ni med največjimi, a ima po besedah Jurjeca zelo dober teren za treninge, predvsem za slalom, na vrsto pa bodo seveda prišli tudi treningi veleslaloma in superveleslaloma. Naravni sneg je pomešan z umetnim, temperature pa se gibljejo okoli petih stopinj Celzija pod ničlo, izjema je bil le včerajšnji dan, saj se je živo srebro spustilo kar do -15 stopinj.

Včeraj je bil na sporedu drugi dan treninga slaloma, naša fanta pa sta po skoraj treh mesecih smučarskega premora dobro “stopila” na smuči in se tako navajata na nove čevlje in modele smuči. Jurjec pravi, da se morajo zdaj le še navaditi na zimo in kratek dan – zjutraj se namreč zdani ob 9. uri, medtem ko sonce zaide že ob 18. Naša smučarja sta tako na snegu približno štiri ure in pol na dan. Popoldne so na sporedu kondicijski treningi v trajanju približno dveh ur, ki se odvijajo v hotelu in fitnes centru, ki jo od hotela oddaljen 15 minut in sicer v središču Ushuaie.

Leave a Comment