Na uvodni tekmi v Klingenthalu štirje Slovenci

Led v novo zimsko sezono smučarskih skokov je prebit. V še vedno zelenem nemškem Klingenthalu so skakalci opravili z uvodnimi kvalifikacijami pred prvo tekmo svetovnega pokala – ta bo na sporedu v nedeljo, jutri je najprej na vrsti ekipna preizkušnja.


Roman Koudelka [foto: FIS]

Uvodni kvalifikacijski nastop se je najbolje posrečil Čehu Romanu Koudelki, ki je bil s 142 metri boljši od drugouvrščenega Poljaka Piotra Zyle (136,5 m) in tretjega Norvežana Andersa Fannemela (139,5 m). Enaka daljava kot Čehu je sicer uspela tudi Norvežanu Andersu Bardalu, ki je bil kot eden izmed najboljših desetih v lanski sezoni že vnaprej uvrščen na nedeljsko posamično tekmo.

Kvalifikacije veliko zadovoljstva v slovenski tabor niso prinesle. Svojo nalogo je najbolje opravil zmagovalec poletne velike nagrade Jernej Damjan s 129,5 metri in 14. rezultatom kvalifikacij. Na tekmo sta se prebila tudi Jurij Tepeš (125,5 m) in Matjaž Pungertar (123) z 19. oziroma 38. mestom. Za las pa so bili prekratki obetavni novinec v svetovnem pokalu Anže Lanišek (121,5 m), Robert Kranjec (116 m) in Jaka Hvala (119 m). Nastopil je tudi Peter Prevc (131,5 m), ki pa je imel mesto na tekmi že zagotovljeno.

Debi Sjoeena zasenčil padec

Mladi Norvežan Phillip Sjoeen – novinec v svetovnem pokalu in skakalec, ki je Damjanu z izpuščenima zadnjima tekmama nekoliko olajšal skupno zmago poletnega “grand prixa” – je na enem izmed treningov pri daleč najdaljših 148 metrih grdo padel. Takoj so ga odpeljali v bolnišnico, iz norveškega tabora pa so že potrdili, da z njim ni hujšega.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal :. Kvalifikacije


Leave a Comment