Uvodni nastop se kombinatorcem ni posebno posrečil

Za odličja na nordijskem svetovnem prvenstvu so se danes na posamični preizkušnji prvič pomerili tudi nordijski kombinatorci. Zaradi premočnega vetra je bil začetek skakalnega dela prestavljen za več kot tri ure. Po skakalnem delu je tako vodil Nemec Eric Frenzel (99,0 m), drugo mesto je zasedal Japonec Yoshito Watabe (95,0), tretji pa je bil Francoz Jason Lamy Chappuis (94,5). Slovenskima predstavnikoma se prvi del ni povsem posrečil, saj je Gašper Berlot pristal pri 89,0 m, kar je pomenilo 26. mesto. Povsem pa se je skok ponesrečil Marjanu Jelenku, ki je zamudil odskok in pristal pri le 83,0 m, kar je zadostovalo za 45. mesto.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Frenzel se je na 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo, ki se je pričela vsega nekaj več kot uro po koncu skokov, podal z 21 sekundno prednostjo pred Watabejem in štirimi sekundami več pred Lamy Chappuisom. V zanimivem tekaškem delu, kjer se je vrstni red dodobra pomešal je do zlate medalje prišel Nemec Johannes Rydzek, ki je bil po skokih peti. Do srebra je z zaostankom 1,3 s prišel Italijan Alessandro Pittin (14. po skokih), s točno petimi sekundami zaostanka pa je bron osvojil Lamy Chappuis. Vodilni po skokih Frenzel (+6,1) je osvojil nehvaležno četrto mesto.

Naša tekmovalca sta tekaškem delu še nekoliko izgubila. Berlot je uvodno preizkušnjo prvenstva zaključil na 39. mestu (+3:35,6), Jelenko pa je zasedel 46. mesto (+4:54,9).

Današnjo tekmo bi lahko bolj kot ne opisali kot debakel. Gašper je imel po skokih sicer solidno izhodišče. Nato nam tek ni uspel. Bile so težke razmere, a so bile za vse. Najbolje nismo niti zbrali materiala. Fanta sta veliko izgubljala. Gašper je imel smolo in je na enem spustu padel ter izgubil dragocene sekunde in stik s skupino, kjer bi lahko konkuriral za mesta okoli 20. Marjan je na skakalnici že dobro nastopil, a je na tekmi naredil grobo napako. Bil je prezgoden skok. S slabim izhodiščem in podobnim materialom kot Gašper ni mogel višje. Vse skupaj moramo v kratkem času analizirati, kje smo naredili napake, da bomo lahko prišli do uvrstitev, katerih sta fanta zmožna. Najprej moramo vse skupaj prespati. Če bomo gledali nazaj in premlevali v glavah, najbrž ne bo boljše. Osredotočiti se moramo na nadaljnje nastope,″ je tekmo komentiral glavni trener Jože Berčič.

V soboto sledi ekipna tekma, kjer pa Slovenci ne bodo nastopili.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun


Leave a Comment