V Beitostoelnu na vrhu Marit Bjorgen in Martin Johnsrud Sundby

Drugi dan FIS tekmovanj v teku na smučeh v norveškem Beitostoelnu je bil ponovno zelo uspešen za slovenski smučarski tek. Mlada Lea Einfalt je na 10km v prosti tehniki osvojila 11. mesto, Alenka Čebašek pa 12. mesto, s čimer sta potrdili dobro formo za tekmovanja na razdaljah. Na zmagovalnem odru sta se glede na včerajšnji rezultat zamenjali danes zmagovalka Marit Bjoergen (včeraj na 2. mestu) ter Therese Johaug, danes na drugem mestu. Tretja je bila Heidi Weng (vse Norveška).


Marit Bjoergen je v odlični formi [foto: OK Val di Fiemme]

Na štartu moških, slednji so se pomerili na 15km v prosti tehniki, je bilo ponovno rekordno število tekmovalcev. Danes 151, včeraj pa kar 167, kar ni nič nenavadno za tovrstno tekmovanje, saj se ravno na dotični tekmi norveški tekači borijo za mesto v ekipi za svetovni pokal. Včerajšnji zmagovalec Norvežan Martin Johnsrud Sundby je danes ponovil zgodbo in ponovno pokoril konkurenco. Drugo mesto je osvojil Petter Eliassen ter tretje Didrik Toenseth (oba Norveška). Izmed slovenskih predstavnikov se je na današnji tekmi najbolje odrezal Domen Potočnik (103. mesto). Presenetil je mladinec Miha Šimenc, ki je z 107. mestom odtekel dober čas z majhnim zaostankom, kar je pred začetkom sezone zagotovo spodbudno tako zanj, kot za celotno slovensko moško ekipo.

Jutri čaka tekače in tekačice še zadnje dejanje in sicer sprint v klasični tehniki, kjer v slovenskem taboru pričakujejo boj za sam vrh.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km (ž)


Leave a Comment