V Davosu na startu štiri Slovenke

Ker so se snežne razmere v švicarskem Davosu izboljšale, bodo sobotni tekmi za svetovni pokal izvedli po prvotnem programu: tekačice bodo pretekle 15 km v prosti tehniki, tekači pa 30 km prav tako v drsalnem koraku. V nedeljo bosta sprinterski preizkušnji v prosti tehniki.


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Zaradi pomanjkanja snega so se odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) pred dnevi odločili, da bosta sobotni preizkušnji dolgi le10 km za ženske in15 km za moške, danes pa so se odločili za prvotni razdalji. Švicarski prireditelji največ pričakujejo od svojega tekaškega junaka Daria Cologne, Slovenija pa bo imela v ognju le eno orožje. V teku na 15 km prosto s posamičnim startom (ob 12.15) bo nastopila le Barbara Jezeršek, ki je v tej sezoni že dosegla nekaj dobrih rezultatov, čeprav med zaključnimi pripravami slovenske tekačice niso imele najboljših razmer za vadbo in šele zdaj prihajajo v formo.

V nedeljskem sprintu v prosti tehniki (ob 12.30 kvalifikacije, ob 14.30 izločilni boji) bodo tekmovale Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek, ki so v tej sezoni že osvojile točke za svetovni pokal. Fabjanova in Višnarjeva tudi tokrat merita na uvrstitev vsaj v polfinale, torej med najboljšo dvanajsterico. V Düsseldorfu se je zelo izkazala tudi Čebaškova, ki prav tako lahko poseže visoko.

Leave a Comment