V Drammnu Slovenke za čim več točk

Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek so v ponedeljek iz Lahtija odletele v Drammen, kjer jih v sredo čaka predzadnji sprint sezone za svetovni pokal, trener in serviserji pa so se na Norveško pripeljali z ladjo. Vse tri Slovenke so v tej sezoni že velikokrat dokazale, da spadajo med najboljših 30 sprinterk na svetu in tudi po ulicah Drammna bodo skušale osvojiti čim več točk.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Za sprint v mestu so morali navoziti sneg, že v ponedeljek je bila proga utrjena. Katja Višnar je specialistka za sprint v klasični tehniki in si veliko obeta tudi od tega nastopa. “Proga v Drammnu mi bolj ustreza kot v Lahtiju, kjer se od starta le še vzpenja. Sprinta v Drammnu in Stockholmu sta tudi krajša, zato bom skušala izboljšati enajsto mesto iz Lahtija,” je dejala Višnarjeva.

Vesna Fabjan je veliko močnejša v prosti tehniki kot v klasični, v kateri pa dokazuje, da je v tej sezoni vendarle napredovala. Zato je bila zadovoljna tudi s 17. mestom v Lahtiju, v Drammnu pa bo skušala poseči še višje. “Proga v Drammnu mi ustreza, vendar se na to ne gre ozirati. Pomembne bodo razmere na njej in kakšne smučke bomo imeli. Če bo zelo toplo, bo sneg počasen in moker, tako da se vse lahko zasuče proti pričakovanjem. Želim si teči čim hitreje. Ne razmišljam toliko o rezultatu kot o samem teku in tehniki,” je povedala Fabjanova.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Čebaškova je v Lahtiju za mesto zgrešila točke in nastop v izločilnih bojih, 31. mesto pa je njena najboljša uvrstitev v klasičnem sprintu. V tej sezoni je šestkrat osvojila točke v sprintu v drsalnem koraku. V Drammnu bo imela novo priložnost, da je prebije med trideseterico.

Kvalifikacije se bodo začele ob 14. uri, izločilni boji pa ob 16.10.

Leave a Comment