V Hakubi štirje naši med deset, Semenič in Lanišek tik pod stopničkami

Smučarji skakalci so se na 5. tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih merili v japonski Hakubi, kjer je zmaga po zaslugi Junšira Kobajašija ostala doma. Med najboljšo deseterico so končali tudi štirje slovenski orli.


Anže Semenič je stopničke zgrešil za dobri dve točki [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se nadaljuje v japonski Hakubi, kjer so tekmovalci že opravili z nočno preizkušnjo. Na veselje domačih ljubiteljev smučarskih skokov jo je dobil domačin Junširo Kobajaši, ki je vodil že po prvi seriji, na koncu pa je za 130 in 125.5 metrov dolga skoka zbral 272,7 točke. Drugi je bil povratnik po poškodbi z Norveške, Norvežan Kenneth Gangnes z 269,6 točkami, tretji pa Poljak Klemens Muranka z 262,4 točkami.

Tik za najboljšo trojico sta končala tudi najboljša Slovenca. Anže Semenič je bil četrti z 260,1 točkami, Anže Lanišek, drugi po prvi seriji, pa je bil peti z 259,7 točkami. Zelo dobro sta nastopila tudi Tilen Bartol, ki je s tretjo oceno finala skočil z 18. na 9. mesto, tik pred Roka Justina, ki je zaokrožil najboljšo deseterico. Točke so osvojili tudi Jurij Tepeš na 19., Robert Kranjec na 24. in Bor Pavlovčič na 26. mestu.

Jutri bo v Hakubi na sporedu še ena tekma ob 3. uri po slovenskem času.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hakuba


Leave a Comment