V Hochfilznu do vrhunske uvrstitve tudi Gregorinova

Najboljša na drugi šprinterski tekmi sezone svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu je bila Darja Domračeva iz Ukrajine. Naši biatlonki sta se na Tirolskem odrezali bolje kot na uvodnih preizkušnjah v Östersundu. Teja Gregorin je z enim zgrešenim strelom in hitrim tekom zasedla zelo dobro sedmo mesto, medtem ko je bila Andreja Mali z enakim strelskim izkupičkom 54.

Od naših deklet se je na 7,5-kilometrsko pot prva podala Andreja Mali, ki je nosila startno številko 6. Streljanje leže je bilo 100-odstotno uspešno, saj je Andreja z zbranim nastopom poklopila vseh pet tarč. Drugo streljanje žal ni bilo popolno, tako da je morala v en kazenski krog. Na koncu je naša biatlonka zasedla 54. mesto in tako precej izboljšala rezultat iz šprinta na Švedskem, kjer je bila 80.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Deseti strel mimo

Podoben nastop, le da je bil na smučeh precej hitrejši, je uspel Teji Gregorin, ki je nastopila 34. po vrsti. Na prvem postanku je zadela petkrat, v stoječem položaju pa ji je odlično kazalo vse do zadnjega strela, ki je zgrešil svoj cilj. Teja je vseeno nadaljevala z dobrim tekom in v cilj prišla z drugim časom, zaostanek za vodilno Krystyno Palko iz Poljske pa je znašal 10,9 sekunde.

Po koncu tekme lahko nastopa naših tekmovalk ocenimo kot precej boljša kot pred tednom dni. Teja je dan v Hochfilznu namreč končala na zelo dobrem 7. mestu. Zmagala je Ukrajinka Darja Domračeva, drugo mesto je zasedla Finka Kaisa Mäkäräinen, tretje pa vodilna biatlonka sezone Norvežanka Tora Berger.

Trener Uroš Velepec je po tekmi dejal: “Ko smo po tekmah na Švedskem naredili analize, smo videli, da smo imeli težave z materialom, pa tudi streljali smo slabo. Konkurenca pa takšnih napak ne dopušča. En ali dva zgrešena strela ne pomenita izgube enega ali dveh mest temveč dvajsetih ali tridesetih. Če ne zadaneš si zadaj. Zdaj smo pokazali, da smo z dobrim streljanjem, tekom in materialom lahko zraven najboljših. Mislim pa, da to še ni vse. Lahko naredimo še kaj več. Teja je odlična strelka in jutri bo tekma, na kateri bo treba dobro streljati. Glede na to, da je pokazala, da se znajde tudi v težavnih vetrovnih razmerah, ne vidim težav, da ne ostane na tem mestu. Za kaj več pa bo treba računati tudi na napake tekmic, predvsem pa bo treba na teku držati visok nivo.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova bo sedaj bolj sproščena

Zagotovo sem se počutila bolje kot na Švedskem, to pove že rezultat. Vesela sem, da se tekaška, pa tudi strelska forma vzpenja. Vračem se na stara pota, kjer sem lahko v zadnjem krogu dosegala najboljše rezultate. Zdaj grem lahko sproščeno naprej, saj vem, da pride tudi moj čas. Podlaga je bila zaradi novozapadlega snega zelo počasna, tako da moram pohvaliti servis, saj so bile smučke vrhunske in tudi tu je bila ena izmed prednosti pred ostalimi. Za jutri imam dobro izhodišče. Zelo rada bi obdržala to mesto, vem pa da druge ne bodo vrgle puške v koruzo. Treba bo ostati zbran do zadnjega strela, za razliko od danes, potem pa bo vse možno,” je v ciljnem izteku menila Gregorinova.

Jutri nas v Hochfilznu čakata zasledovalni preizkušnji. Jakov Fak in Klemen Bauer se bosta na 12,5 kilometrov dolgo pot podala kmalu po 12.45, Tejo Gregorin in Andrejo Mali, ki bosta imeli pred seboj 10 kilometrov, pa bomo videli nastopiti nekaj po 15. uri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Sprint (m)


Leave a Comment