FOTO: V Innsbrucku preko kvalifikacij pet Slovencev


Andreas Fannemel je dobil kvalifikacije [foto: Ania Trybus/smucka]

Čeprav je vremenska napoved za jutrišnjo tekmo v Innsbrucku vse prej kot optimistična, so organizatorji brez večjih komplikacij uspeli izpeljati kvalifikacijsko serijo. Dobil jo je Norvežan Anders Fannemel pred domačinoma Thomasom Diethartom in Wolfgangom Loitzlom.


Sneg je le na skakalnici, vse drugo je zeleno [foto: Ania Trybus/smucka]

Naši orli so nastopili zelo različno, “starejši” del reprezentance je nekoliko razočaral, mlajši tekmovalci pa so bili bistveno bolj prepričljivi. Jernej Damjan je zmogel le 110,5 metrov in je bil že takoj po skoku daleč od finala. Še poldrugi meter krajši je bil Jurij Tepeš, ki pa je postal žrtev slabih vetrnih razmer – te so bile vseskozi kvalifikacije zelo nestabilne. Zasedel je 44. mesto in bo, tudi če bo jutrišnjo preizkušnjo mogoče izpeljati, dobil novo priložnost šele na zadnji postaji novoletne turneje v Bischofshofnu. Zelo neprepričljiv je bil tudi najstarejši član prve postave Robert Kranjec. Pristal je pri 116,5 metrih in se skozi šivankino uho s 48. mestom prebil skozi kvalifikacijsko sito.


Peter Prevc je nastopil v zelo slabih pogojih, a vseeno izvlekel veliko. [foto: GEPA]

Mnogo bolje so se izkazali ostali tekomovalci, ki so krojili najboljšo dvajseterico. Kljub težavam v trening skokih, se je Rok Justin bistveno bolje izkazal, ko je šlo zares. Daljava 120,5 metrov je zadostovala za 18. mesto. Pred njim je že nastopil Tomaž Naglič in s 119,5 metri suvereno prevzel vodstvo, kjer sta z Justinom ostala velik del prve polovice kvalifikacij. Še bolje sta nastopila Jaka Hvala (121,5 metrov, 8. mesto) in Peter Prevc. Slednji je nastopil v katastrofalnih razmerah in izvlekel največ kolikor se je izvleči dalo. Pri 114,5 metrih je dobil več kot 13 točk pribitka zaradi vetrne izravnave in zasedel 10. mesto.


Thomas Diethart ne popušča [foto: GEPA]

Na tekmi se bodo uvrščeni Slovenci pomerili z naslednjimi tekmeci:
Michael Neumayer – Rok Justin
Stefan Kraft – Tomaž Naglič
Ronan Lamy Chappuis – Peter Prevc
Lukas Hlava – Jaka Hvala
Robert Kranjec – Wolfgang Loitzl

Boj za zlatega orla se nadaljuje že jutri – tekma bo na sporedu ob 14.00 in lahko jo spremljate v živo na drugem programu Televizije Slovenija.


Rezultati: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Dvoboji prva serija


Fotogalerija: 03.01.2013, Innsbruck :. Kvalifikacije [foto: Ania Trybus]


Leave a Comment