V Kanadi med trideseterico spet tri Slovenke

Na jugu kanadske province Alberta je tudi danes vztajal polarni mraz. Zjutraj je bilo -39 stopinj Celzija, ko pa so smučarke začele s smukaško preizkušnjo je termometer kazal okoli 26 stopinj pod ničlo. Skrajno zahtevne vremenske razmere so očitno pisane na kožo Nemki Marii Höfl-Riesch, ki je bila tudi danes nepremagljiva na smuku v Lake Louisu.


Maria je v Lake Louisu slavila 26. zmago kariere [foto: GEPA]

Nemka tokrat ni imela tolikšne prednosti pred zasledovalkami, 34 stotink jo je namreč ločilo od drugouvrščene Tine Weirather, ki je bila včeraj diskvalificirana, še 13 stotink več pa od Anne Fenninger na tretjem mestu. Za 29-letno Höfl-Rieschevo je to že peta smukaška zmaga na kanadskem prizorišču.

Podobno kot včeraj so smučale tudi Slovenke. Tina Maze je zaostala manj kot sekundo in bila spet šesta. Ilka Štuhec se ni najbolje znašla v tehnično zahtevnem srednjem delu, kar jo je stalo visoke uvrstitve. Zaradi slabše izpeljanih zavojev je končala na 15. mestu. Točke je ponovno osvojila tudi Maruša Ferk za 25. mesto.


Črnjanka je našla prave smukaške občutke [foto: GEPA]

Veliko bolje pa se je odrezala ameriška zvezdnica Lindsey Vonn. Potem ko včeraj ni osvojila niti točke in zato potočila nekaj solz, je danes že ob prihodu v cilj visoko dvignila roki. Uvrstitev tik za deseterico najboljših je po hudi februarski poškodbi razveselila smukaško kraljico, ki je v Lake Louisu v preteklih letih dosegla že 14 zmag.

Pred selitvijo v Evropo, natančneje v švicarski St. Moritz, dekleta jutri čaka še superveleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment