V Klingenthalu trije orli med 10, Prevc znova tretji

Finale poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu je prepričljivo dobil Maciej Kot, ki je bil v spremenljivih vetrovnih razmerah daleč najdaljši v obeh serijah. Na koncu je za kar 29,8 točk premagal rojaka Kamila Stocha, ki je le za točko ugnal najboljšega Slovenca, Petra Prevca. Slednji se je po včerajšnjem tretjem mestu tako še drugič v tem poletju zavihtel na oder za zmagovalce, kar mu je uspelo predvsem po zaslugi odličnega skoka v finalni seriji, ko je pristal pri 135 metrih, kar je bilo 12 metrov več od skoka v prvi seriji. Kot je pristal pri 140 in 143.5 metrih.


Peter Prevc je vnovič stopil na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odlično je v finalni seriji skočil tudi Robert Kranjec, ki je s 134 metri napredoval med najboljšo deseterico, natančneje na osmo mesto. Zelo dobro formo je potrdil tudi Jurij Tepeš, ki je bil deveti s skokoma dolgima 126.5 in 128 metrov.

V pokalu narodov je Slovenija odlična druga, 149 točk za zmagovalno Poljsko, tretja je Nemčija z 28 točkami zaostanka za Slovenci. Med posamezniki je Prevc končal na šestem mestu, Kranjec (v Čajkovskem je poskrbel za prvo slovensko zmago v tem poletju) je osmi, Anže Semenič (v Čajkovskem je poskrbel za drugo slovensko zmago v tem poletju), ki se mu danes tako kot Nejcu Dežmanu in Jerneju Damjanu ni uspelo uvrstiti v finale, je enajsti, Jaka Hvala pa sedemnajsti. Točke so sicer osvojili še Dežman, Tepeš, Anže Lanišek, Ernest Prišlič in Damjan. Svetovni pokal se začne 26. novembra v Kuusamu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Klingenthal
Lestvice: Poletna velika nagrada


Leave a Comment