V Kranjski Gori odločitev v četrtek

V četrtek ob 11. uri bo Filip Gartner, snežni kontrolor FIS, presmučal progo na poligonu v Podkorenu v Kranjski Gori in preveril debelino ter kakovost snežne odeje. Nato bo sporočil odločitev, ali bo Zlata lisica za svoj 50-letni jubilej še šestič gostovala v Kranjski Gori.


Bo mariborskih organizatorjem priskočila na pomoč narava? [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V petek je bila proga še zelo dobra, toda potem je tri dni deževalo in predvsem v srednjem delu je premalo snega na dolžini 50 metrov. Direktorju svetovnega pokala za ženske Atleju Skaardalu sem zato sporočil, da danes še ne moremo 100-odstotno zagotoviti, da bomo lahko izvedli tekmo v Kranjski gori, zato moramo počakati na snežno kontrolo. Vremenske napovedi dobro kažejo, dosti boljše kot doslej, prihaja nekaj mraza in časa je še dovolj za dodatno zasneževanje. Potrebujemo vsaj še eno mrzlo noč, za odlično tekmo 20 ur, veseli bomo tudi novega snega,” ostaja optimističen vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Mariborski organizatorji so zato optimistični in pripravljajo vse za šesto selitev Zlate lisice v Kranjsko goro. “Po uspešni izvedbi tekme v Kranjski gori pa bomo nato počastili visok jubilej Zlate lisice še v Mariboru,” je napovedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

Leave a Comment