V Kranjski Gori treningi tekmovalcev brezplačni

ASK Kranjska Gora je skupaj s Smučarsko Zvezo Slovenije ter RTC Žičnicami Kranjska Gora uredil dva smučarska poligona za potrebe treningov in tekmovanj vseh alpskih smučarskih disciplin. Uporaba poligonov v času obratovanja žičnic je za vse tekmovalce, kot tudi njihove trenerje, brezplačna.
V Kranjski Gori so v decembru 2013 podpisali pomembno pogodbo za slovensko smučanje. Smučarska zveza Slovenije, RTC Žičnice Kranjska Gora in ASK Kranjska Gora skupaj odslej omogočajo brezplačno uporabo dveh smučarskih poligonov na kranjskogorskem smučišču v času obratovanja žičnic, kar je prvi tovrstni primer v Sloveniji.


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Smučarski poligon SZS – Podles na delu smučišča v Kranjski Gori je namenjen predvsem otroškim kategorijam alpskih smučarskih disciplin (do U 16), med katere sodijo tako smučarski klubi alpskih disciplin kot tudi klubi deskanja na snegu s tekmovalci v alpskih disciplinah. Poligon SZS – Podkoren, ki ima homologacijo mednarodne smučarske zveze, pa je namenjen vsem moškim in ženskim reprezentancam ter tudi starejšim kategorijam v smučarskih klubih, tako v alpskih disciplinah kot tudi v deskanju.

Predsednik kranjskogorskega smučarskega kluba ASK Gregor Benedik je ob tem poudaril: “Upam, da bomo v Kranjski Gori smo s tem dogovorom zgled drugim slovenskim zimskošportnim središčem. S tekmovanjem za 1. Mini Pokal Vitranc, ki bo že ta konec tedna, bomo uradno odprli smučarski poligon SZS – Podles. Brezplačna uporaba dveh poligonov pa je še ena aktivnost, s katero želimo olajšati finančne skrbi tako klubom kot tudi staršem tekmovalcev in tako poskrbeti, da bomo na prihodnjih olimpijadah imeli tekmovalke in tekmovalce, ki bodo lahko posegli po zlati medalji.

Leave a Comment