V Kranju bitka dobljena, vojna še ne

S sobotno delovno akcijo so slovenski trenerji in prostovoljci pripravili skakalnico za trening, kjer so zadnje dni trenirali tudi naši člani A. Vsi prisotni so imeli v mislih tudi tekmovanje celinskega pokala v smučarskih skokih, ki ga bo Kranju gostil 7. in 8. januarja.

Bitka je dobljena, vojna še ne,” je o snežnem stanju na skakalnici dejal Tomaž Kunstelj, predsednik organizacijskega komiteja celinskega pokala Kranj 2012, ter nadaljeval: “Prvi strah, ali se bo dalo naredi sneg ali ne, je za nami. V tem tednu pričakujemo otoplitev, vendar upamo, da se ne bo toliko ojužilo, da bi bila tekma ogrožena. Za samo izvedbo tekme je vse pripravljeno. Pomembno je, da tako kot gledalci podprejo z obiskom naše fante v Planici, da enako storijo tudi na tekmi celinskega pokala v Kranju. Slovensko javnost zato pozivam, da bi se tudi zaradi bližine Kranja v večjem številu odzvali na to tekmovanje. Pohvalim pa lahko tudi sodelovanje med OK Planica in panožnim centrom v Kranju, saj je celinski pokal po pravilih FIS ena izmed vstopnic za organizacijo tekme svetovnega pokala. Upam na dobro sodelovanje tudi v prihodnje.


Tomaž Kunstelj in Jože Javornik [foto: Klemen Zibelnik]

Prizadevni člani SK Triglav bodo v letošnji sezoni gostili kar deset tekem. Prvi dve bosta ravno tekmi celinskega pokala. Po besedah predsednika kluba Jožeta Javornika je do ponedeljka, ko se je iztekel rok prijav, prijavijo kar 88 tekmovalcev iz 16 držav. “Pričakujemo še dve prijavi, tako da bo na startu zanesljivo 18 držav, kar je seveda rekordno število udeležencev te prireditve. Tekmovalci v Kranj radi prihajajo, kar nam daje potrditev o najkvalitetnejši in najbolj obiskani prireditvi celinskega pokala,” meni Javornik.


Delovna akcija na skakalnici [foto: SZS]

Leave a Comment