Trije orli preko kvalifikacij v Vikersundu


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Kvalifikacije na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu so potekale v zahtevnih vremenskih pogojih. Žirija tekmovanja je serijo zaradi premočnega vetra v hrbet nekajkrat prekinila, a na koncu uspešno izpeljala. Slovenski trener Goran Janus se je na podlagi prikazane forme na treningu odločil, da bo v ogenj poslal Roberta Kranjca, Jureta Šinkovca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša. Med gledalci je tako ostal Dejan Judež.


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Ker je na tekmi na letalnicah prostora le za 40 skakalcev, od tega je 10 mest rezerviranih za najbolje letalce v posebnem seštevku poletov, je brez vozovnice ostal Jernej Damjan (152,0 m). Ljubljančan je namreč zasedel 31. mesto. Bolje je šlo Juriju Tepešu (177,5) na 12. in Juretu Šinkovcu (156,5) na 26. mestu. Robert Kranjec je imel nastop na tekmi že zagotovljen, zato je kvalifikacijsko serijo izkoristil za trening. Pristal je pri 200,0 metrih.

Najdaljši polet je sicer uspel Francozu Vincentu Descombesu Sevoieu. Varovanec Matjaža Zupana je pristal pri 222,5 metrih in tako postavil osebni rekord.


Rezultati: Svetovno prvenstvo v poletih .: Vikersund :. KvalifikacijeJernej Damjan [foto: GEPA]

Leave a Comment