V kvalifikacijah Klinčeva, Breclova in Križnarjeva na mestih od 3 do 5

Naše smučarke skakalke so na srednji skakalnici v Oberstdorfu položile sijajne temelje za jutrišnjo posamično tekmo, saj so kar tri končale med najboljšo peterico.

V kvalifikacijski seriji prve izmed dveh posamičnih tekem smučark skakalk na letošnjem svetovnem prvenstvu je nastopilo 57 skakalk, 17 se jih je torej moralo danes posloviti od sanj o nastopu na tekmi svetovnega prvenstva. Od slovenske četverice je prva skočila Jerneja Brecl, ki je takoj po prvem znižanju zaletišča skočila odlično, 102 metra in s 135,0 točkami prevzela trenutno vodstvo, na koncu pa je zasedla na koncu pa je zasedla četrto mesto.


Jerneja Brecl se je odlično spoprijateljila s srednjo napravo v Oberstdorfu [foto: Jure Makovec]

Preostale tri naše so med najboljšo deseterico v seštevku svetovnega pokala, le ta pa je nastopila še z dveh zaletnih mest nižje kot denimo Breclova. Urša Bogataj je bila prva z 22 zaletnega mesta, pristala je pri 91.5 metrih, s 117,3 točkami pa je kvalifikacijsko serijo končala na sijajnem 4. mestu. Odlično je nato nadaljevala Ema Klinec. S 23 zaletnega mesta jo je odneslo do 98 metrov, s 135,4 točkami pa je bila prva, ki je uspela prehiteti Breclovo na trenutnem vrhu rezultatske razpredelnice.

Takoj za Žirovko je odlično skočila še Avstrijka Marita Kramer, 101.5 metrov in je s 140,1 točkami prevzela trenutno vodstvo pred Slovenkama. Še enkrat več je odlično formo nato potrdila že včeraj najboljša na treningu, Japonka Sara Takanaši, ki je skočila 103 metre in s 142,6 točkami je ona prevzela trenutno vodstvo, kvalifikacijsko zmago bi ji lahko preprečila le še Nika Križnar. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala ni prikazala najboljšega skoka, pristala je pri 98.5 metrih, s 130,7 točkami pa je končala tik za reprezentančnima kolegicama na 5. mestu.
Kvalifikacije je tako dobila Takanašijeva pred Kramerjevo in tremi Slovenkami – Ema Klinec je bila 3., Jerneja Brecl 4. in Nika Križnar 5., Urša Bogataj pa je končala na 18. mestu.

Skakalke se bodo za prva odličja na tem prvenstvu pomerila jutri ob 17. uri.


Rezultati: Svetovno prvenstvo v poletih .: Oberstdorf :. Kvalifikacije


Leave a Comment