V kvalifikacijah na srednji skakalnici pred Laniškom le Granarud

Smučarji skakalci so danes zvečer opravili s kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo na srednji skakalnici na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Glavni trener naše reprezentance, Robert Hrgota, je po včerajšnjem drugem uradnem treningu določil, da bosta brez tekme na srednji napravi ostala Domen in Peter Prevc. V kvalifikacijski seriji je od naših prvi skočil Cene Prevc, ki je zaradi neugodnih vremenskih razmer moral kar dolgo čakati na zeleno luč, a ko jo je dobil, ni imel težav z uvrstitvijo na tekmo. S 96.5 metri in 120,5 točkami je bil nekaj časa na drugem mestu, na koncu pa je zasedel 20. mesto med 66 kvalifikanti. Kot naslednji je nastopil Žiga Jelar, ki je skočil 94 metrov, s 116,4 točkami pa je končal na 27. mestu.


Anže Lanišek je v kvalifikacijah prikazal odličen skok [foto: Bobo]

Bor Pavlovčič, ki včeraj ni skakal na treningu, je pristal pri 93.5 metrih, zbral pa je 115,6 točk in se je na tekmo zanesljivo uvrstil na 31. mestu. Kot zadnji naš je nastopil Anže Lanišek, ki prav tako včeraj ni skakal, tokrat pa je pristal pri 103 metrih in je po doskoku s 137,4 točkami prevzel vodstvo. Prehitel ga je le Norvežan Halvor Egner Granerud s 105.5 metri in 144,2 točkami. Tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft s 101.5 metri in 134,4 točkami.


Rezultati: Svetovno prvenstvo v poletih .: Oberstdorf :. Kvalifikacije


Leave a Comment