V Leviju Maze, Ferk in Lavtar


Priprava proge v Leviju [foto: SZS]

Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo nadaljeval v soboto z žensko slalomsko tekmo v finskem Leviju. Slovenija ima pravico nastopa s tremi tekmovalkami. Nastop je imela predhodno zagotovljen le najboljša smučarka minule sezone Tina Maze, za preostali mesti pa se je strokovno vodstvo odločilo po treningih v Leviju.

Na zadnjih treh treningih so namreč potekale interne kvalifikacije za nastop na svetovnem pokalu. “Proga za trening je bila odlično pripravljena. Snežna podlaga je bila trda, ker smo progo lahko polili z vodo,” je razmere za trening opisal odgovorni ženski trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik.


Maruša Ferk (levo) po treningu v Leviju [foto: SZS]

Ferkova si je na vseh treh treningih zanesljivo prismučala nastop, povsem drugače oziroma bolj napeto pa je bilo v borbi za tretje štartno mesto. Boj sta bili Ana Bucik in Katarina Lavtar. Razlike so bile minimalne, na zadnjem treningu pa si je z minimalno prednostjo prosto mesto prismučala Lavtarjeva. Po besedah Šteharnika je v slalomu zelo napredovala tudi Tina Robnik.

V Leviju so pogoji za trening zelo dobri. Odločitev, da gredo z nami tudi tekmovalke evropskega pokala, je bila pravilna. Na pričetek njihovih tekmovanj se bodo lahko pripravile dobro, predvsem pa v miru,” je še sporočil Šteharnik.

Leave a Comment