V Ljubnem ob Savinji že zavihali rokave.


Ljubno ob Savinji [foto: Klemen Zibelnik]

Izvedba tekem za svetovni pokal je pogoj, ki ga je smučarkam skakalkam postavil Mednarodni olimpijski komite (MOK), da bodo lahko tekmovale na olimpijskih igrah v Sočiju. Slovenske smučarske skakalke so zelo uspešno pričele poletne tekme za celinski pokal, saj je Maja Vtič na tekmi v Zakopanah slavila zmago.

V družbi BTC posebno pozornost namenjajo družbeno odgovornim aktivnostim, s katerimi pripomorejo k boljšemu delovanju širše družbene skupnosti. S tem namenom podpirajo številne projekte in društva na različnih področjih. BTC je tako že vrsto let generalni pokrovitelj SSK Ljubno BTC, njegovih članov, med njimi državnega A reprezentanta Primoža Pikla, med drugim pa tudi šestkratni generalni pokrovitelj celinskega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Članice slovenske smučarsko skakalne reprezentance so ob nedavnem začetku letnega celinskega pokala v smučarskih skokih za ženske dosegle velik uspeh. Maja Vtič je na prvih dveh tekmah celinskega pokala zasedla prvo in tretje mesto ter je trenutno vodilna skakalka na svetu, zelo dobro pa so se uvrstile tudi ostale reprezentantke .

Ljubno ob Savinji je že pričelo tudi z intenzivnimi pripravami na organizacijo tekme v sklopu prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki bo potekal v februarju prihodnje leto. Mednarodni olimpijski komite je namreč v začetku leta 2011 odločil, da na olimpijske igre v Sočiju uvrsti tudi ženske smučarske skoke, vendar morajo tekmovalke v okviru Mednarodne smučarske zveze (FIS) do takrat nastopiti na zadostnem številu mednarodnih tekmovanj. Tako bodo smučarke skakalke že v naslednji sezoni lahko prvič tekmovale v svetovnem pokalu, eno izmed šestih prizorišč pa bo tudi Ljubno ob Savinji, ki se bo tako postavilo ob bok najpomembnejšim organizatorjem svetovnega pokala v smučarskih skokih na svetu. Jože Mermal, predsednik uprave BTC, bo v tem času opravljal funkcijo predsednika častnega odbora svetovnega pokala.

Leave a Comment