Na Ljubnem šesterica Slovenk

V soboto in nedeljo bosta na Ljubnem potekali tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Slovenija bo na tekmovanju nastopila s šesterico deklet. V ekipi bodo Maja Vtič, Katja Požun, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Manja Pograjc in Špela Rogelj.


Skakalnica v Ljubnem bo gostila najboljše skakalke sveta [foto: Klemen Zibelnik]

Nacionalnega paketa ne bomo izkoristili, saj večjega števila tekmovalk nimamo. Zaradi starostne omejitve ne morejo nastopiti mlajše tekmovalke na čelu z Emo Klinec. Imamo tudi dve poškodovani dekleti, ki bi tvorili ogrodje ekipe. Več tekmovalk na nivoju svetovnega pokala nimamo,” je sestavo reprezentance za domači preizkušnji razkril glavni trener Matjaž Triplat.

Dekleta pred preizkušnjami na Ljubnem čaka še sredino državno prvenstvo v Kranju, kjer bodo nastopila v posamični in mešani ekipni tekmi.


Urša Bogataj [foto: GEPA]

Navijači bodo prišli z avtobusi

Se pa v Ljubnem pričakuje velik obisk. Med drugim so svoj prihod s posebnim avtobusom že napovedali navijači Špele Rogelj kot tudi Urše Bogataj. Organizatorji so na tekmovanje pripravljeni, zato pozivajo vse, da si v čim večjem številu ogledate dogajanje na Ljubnem.

Leave a Comment