Na Ljubnem slavila Hendricksnova, Požunova sedma

Prvi dan spektakla na Ljubnem je uspel. Kljub rahlemu sneženju se je ob skakalnici zbralo lepo število ljubiteljev ženski skokov. Zmage se je znova razveselila Američanka Sarah Hendrickson, ki je vodila že po prvi seriji. Na zmagovalni oder pa sta se povzpeli še Japonka Sara Takanashi na drugem in Daniela Iraschko na tretjem mestu.


Slovenske skakalke svojih navijačev niso razočarale [foto: Klemen Zibelnik]

Tekma je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah. Slovenijo je znova najbolje zastopala Katja Požun, ki je po odličnem drugem skoku napredovala na sedmo mesto. “Vsaka uvrstitev med najboljših deset je odlična. Domače navijače se sliši vse do vrha, tudi v ogrevalno hišico. Bilo je izjemno. Navijačev je bilo največ do sedaj na tekmi svetovnega pokal. Ko pa si na rampi pa jih ne slišiš, vendar veš, da so tam. Sedaj bom odpotovala na mladinsko svetovno prvenstvo, kjer ciljam na čim višje rezultate,” je bila po koncu tekme zadovoljna Požunova. Med dobitnice točk so se uvrstile še Špela Rogelj na 13., Urša Bogataj na 20. in Maja Vtič na 30. mestu.

Skoki so bili boljši, vendar še ne popolni. Pred domačimi navijači sta mi uspela dva solidna skoka. Uvrstitev ni najboljša, vendar sem zadovoljna. Vedela sem, da me spodbujajo domači navijači, kar ti dajo še dodatno motivacijo,” je po tekmi menila Rogljeva, Bogatajeva pa je dodala: “Z drugim skokom se bolj zadovoljna kot s prvim poskusom. Zadovoljna pa sem tudi z današnjo uvrstitvijo, saj je to ena mojih boljših uvrstitev. Domači navijači najbrž dodajo kakšen meter k moji daljavi. Takšnega občinstva še nisem doživela, saj nas običajno gleda okoli 20 navijačev.


Sarah Hendrickson tokrat ni imela konkurence [foto: Klemen Zibelnik]

“Prva serija je bila zelo težka, v kateri so naše tekmovalke nastopile v zelo slabih pogojih. Tokrat sem bil jezen na žirijo,saj bi lahko tekmo izpeljala na bolj pravičen način. Žal sta dve tekmovalki skočili v rdeči koridor. Težko je trenerju, ko mora zamahniti z zastavico in ve, da skakalka ne bo deležna dobrih pogojev. Boli nas, da veliko energije in volje vlagamo v to, potem pa se nam na takšen način podira. Vendar to so smučarski skoki. Moramo priznati, da imamo včasih tudi nekaj sreče, vendar letos še nismo bili v tej vlogi,” je izredno težke razmere na skakalnici opisal glavni trener Matjaž Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ljubno :. Uradni rezultati
Fotogalerija: 11.02.2012, Ljubno :. Svetovni pokalUrša Bogataj je bila z 20. mestom zadovoljna [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment