V Moskvi najboljša Lena Duerr in Marcel Hirscher

Drugo paralelno preizkušnjo v letošnji sezoni je v Moskvi dobila Nemka Lena Duerr. S tem je 21-letnica dosegla prvo zmago v svoji karieri. Drugo mesto je zasedla Veronika Velez Zuzulova, ki je dobila tovrstno tekmo na novega leta dan v Münchnu. V dvoboju za tretje mesto je bila Mikaela Shiffrin boljša od Wendy Holdener.

Edina slovenska predstavnica na tekmi Tina Maze je tokrat obtičala v četrtfinalu. Boljša od nje je bila 19-letna Švicarka Wendy Holdener, ki je bila hitrejša v obeh vožnjah. Kljub temu je Črnjanka osvojila novih trideset točk, ki ji bodo koristile predvsem v boju za slalomski kristalni globus.


Lena Duerr je na tekmi nadomestila Mario Höfl-Riesch [foto: GEPA]

V moški konkurenci je bil prepričljivo najboljši Marcel Hirscher, ki je dosegel 18. zmago v svetovnem pokalu. Drugo mesto si je prismučal Andre Myhrer, v dvoboju za tretje mesto pa je bil Ivica Kostelić boljši od Felixa Neureutherja.

Hirscher je z novim uspehom dokazal, da je spet najresnejši kandidat za osvojitev velikega kristalnega globusa. Ta je v ženski konkurenci praktično že oddan Tini Maze.

Alpske smučarke in smučarji se bodo zdaj v miru pripravili na Svetovno prvenstvo, ki se v Schladmingu začenja že prihodnji teden. Zanimivo bo videti, kako se bosta z velikim pritiskom spopadla domačin Hirscher in najboljša smučarka letošnje sezone Tina Maze.


Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelna tekma (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelna tekma (m)


Leave a Comment