V Nemčiji najboljši Watabe, Berlot do točk

Akito Watabe je zmagovalec posamične preizkušnje poletne velike nagrade nordijskih kombinatorcev v nemškem Oberwiesenthalu. Japonec je bil najboljši že po skokih (103,5 m), ko se je na tekaški del podal s pet sekundo prednostjo pred Avstrijec Christophom Bielerjem ter 21 sekund pred tretjim Rusom Evgeniyem Klimovom. Watabe je na 10 kilometrski tekaški preizkušnji pridobival iz metra v meter ter v zadnjem delu popustil, zato njegova zmaga ni bila videti suverena. V ozadju pa se je odvijal pravi boj za preostala mesta na zmagovalnem odru. Na koncu je največ moči ostalo Čehu Miroslavu Dvoraku, ki je v cilj prišel z zaostankom 3,2 s. Dvorak je bil na skakalnici le 14., še dve mesti slabši pa je bil končno tretjeuvrščeni Nemec Johannes Rydzek (+4,2). Bieler je zdrsnil na 13., Klimov pa celo na 41.


Gašper Berlot se je uvrstil med dvajseterico [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekmi sta nastopila tudi Marjan Jelenko in Gašper Berlot, saj sta v dopoldanski provizorični seriji izpadla Jože Kamnik (85,0 m) na 57. in Matic Plaznik (75,5) na 66. mestu. Jelenko se je na podlagi 93,0 m in 19. mesta po skokih na tek podal z 1:24 zaostankom, Berlot pa je zmogel 90,0 m kar je pomenilo 34. mesto in zaostanek 2:02. Jelenko je do polovice proge ohranjal izhodiščno pozicijo, nato pa je zaradi bolečin v hrbtu preventivno odstopil. V ponedeljek odhaja do fizioterapevta, da ga bo pripravil za naslednje tekme. Berlot pa je nastopil zelo dobro, saj je pridobil kar nekaj mest in z devetim časom teka končal med najboljšo dvajseterico. Na koncu je bil 18.

Zadovoljni smo lahko s sobotnim tekaškim delom. V Nemčiji nismo naredili skokov, ki jih znamo izvesti. Marjan in Gašper tudi danes nista skakala tako kot bi morala. Gašper je naredil velik napredek in prišel do 18. mesta. V prihodnje bo potrebno še realizirat skoke, ki jih delamo na treningih, nato bo lažje. V kolikor nam to uspe, smo zraven najboljših,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

V sredo tekmovalce čaka nova tekma v avstrijskem Beljaku.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberwiesenthal :. Uradni rezultati


Leave a Comment