V Nizhny Tagil Katja Požun šesta


Sara Takanashi je kraljevala v Rusiji [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugo tekmo poletne velike nagrade v ruskem Nizhny Tagil je dobila Japonka Sara Takanashi (94,0; 99,0), ki je bila najboljša že v soboto. Drugo mesto je osvojila Francozinja Coline Mattel (94,5; 100,0), tretja pa je bila Nemka Katharina Althaus (96,0; 94,0). “Na odskoku sem bila pri obeh poskusih nekoliko pozna, vendar sem nato vse popravila v fazi leta. Zadovoljna sem. Prihodnji teden se bom potrudila slaviti še na dveh tekmah v Almatyu,” je po tekmi menila Takanashijeva.

Znova se je iz slovenskega tabora najbolj izkazala Katja Požun (92,5; 87,5), ki je zasedla šesto mesto. Urša Bogataj (90,0; 96,0) je bila osma, Eva Logar (93,0; 83,5) 15. in Maja Vtič (91,5; 90,5) 17. Špela Rogelj (83,0) je bila na 31. mestu za las preskromna za finalno serijo.


Špela Rogelj je ostala brez točk [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Če pogledamo obe tekmi, je bila današnja manj uspešna od včerajšnje. Na včerajšnji tekmi se je lepo pokazalo, da je Katja prišla do pravih občutkov. Veseli dober rezultat Urše Bogataj. Dekleta se prebujajo, čeprav čakamo še ostale, da se nekoliko bolj prebudijo. Sprejeti smo bili v sodoben center sredi Rusije, lepo urejen. Narejene so 50, 70, 90 in 120 metrske skakalnice. Smo presenečeni nad tem centrom. Na takšnih objektih je lepo tekmovati. Danes je bilo tekmovanje sredi dneva. Skakalnice so dokaj izpostavljene vetru. Tako je bilo nekoliko odvisno od tega, kakšen veter je imela tekmovalka. Današnji rezultati so nekoliko slabši, vendar moramo biti z nekaterimi skoki zadovoljni. Pokazalo se je, da je poškodba gležnja Maje Vtič zoprna in se vleče. Prav tako moramo nekaj narediti s poškodbo Špele Rogelj. Posvetovati se bomo morali z zdravniki, da poškodbo najprej saniramo. Tekmovanja v odmoru med tekmami bi bila koristna, predvsem zaradi tega, da lahko preverimo, kje se nahajamo. Fizično pa so dekleta napredovale,” je po tekmi dejal glavni Jože Berčič.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Nizhny Tagil :. Uradni rezultati
Izjava: Jože Berčič (.mp3)


Leave a Comment