V Oberstdorfu vsi slovenski orli preko kvalifikacij

Zastor se je dvignil in dolgo pričakovana 63. novoletna turneja se je pričela. Oberstdorfska skakalnica Shattenberg (HS 137) bo jutri gostila tako prvo tekmo turneje. Kvalifikacije je na prvem mestu končal Peter Prevc (138,5 m), drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je bil pet in pol metrov krajši, tretje mesto pa je pripadlo Japoncu Noriakiju Kasaiu (131,5).


Peter Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah Oberstdorfa [foto: GEPA]

V najboljšo deseterico sta se uvrstila še Matjaž Pungertar (134,5), ki je bil šesti in Jernej Damjan (129,0), ki je bil deveti. Robert Kranjec (125,5) je bil 24., Nejc Dežman (125,0) 30. in Anže Lanišek (118,0) 37.

Slovenec bo začel in končal prvo serijo

Kot zahteva tradicija, v prvi serije tekem turneje skakalci skačejo v parih na izločanje. Že takoj na začetku se bo v prvem paru Kranjec pomeril z Japoncem Jushiro Kobayashijem, hitro za tem se bo Dežman podal v boj z domačinom Danielom Wenigom (5 par). V 12 paru bo Lanišek poskusil ugnati Norvežana Phillipa Shoeena, v 17 paru bo Poljak Aleksander Zniszczol izzival Damjana, Pungartarju bo v 20 paru nasproti stal nepredvidljivi Poljak Piotr Zyla, za zaključek pa se bosta v zadnjem paru med seboj pomerila Prevc in Švicar Simon Ammann, ki je današnje kvalifikacije izpustil.

Razburljivi dvoboji skakalcev in lov na zmago se bo jutri začel ob 16.30


Rezultati: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment