V petek v Bovcu štarta 6. BOFF

V petek 28. decembra se v Bovcu začenja šesti festival filmov o športih na prostem in o naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). V treh filmskih večerih bodo do nedelje 30. decembra v
Stergulčevi hiši prikazali 24 filmov.

Udeležbo na festivalu so potrdili vsi domači avtorji ter vrsta tujih.

Avtorjem in obiskovalcem na prednovoletni konec tedna v Bovcu ne bo dolgčas, saj je vse pripravljeno tudi za spremljevalni spored festivala: fotografsko razstavo Darka Cundra, ki se odpre v petek, freeride delavnico, ki bo vse tri dni potekala na Kaninu (na voljo je še nekaj mest), potopisno predavanje Igorja Stropnika po nedeljski podelitvi priznanj in pred predvajanjem njegovega filma Projekt Skandinavija …


Utrinek iz enega izmed filmov [foto: Boff]

Ves čas festivala bo na stojnici v predverju obiskovalce čakala pestra izbira knjig založb Didakta in Sidarta ter Planinske zveze Slovenije.

Močna bo tudi zasedba udeležencev sobotne okrogle mize o gorskem kolesarstvu in zakonodaji, ki jo bo vodil Tomaž Kovšca.

Letos so za BOFF prvič naprodaj vstopnice, cene so po 5 evrov na dan oziroma 3 na sklop (dva ali trije zapored predvajani filmi), vstopnica za vse tri dni pa stane 12 evrov. Možne so rezervacije vstopnic preko naslova elektronske pošte info@boff.si.

V petek in nedeljo se spored v Stergulčevi hiši začenja ob 17. uri, v soboto pa uro prej.

Festival snežnih skulptur, v sklopu katerega naj bi na Kaninu skulpture klesali med 21. in 23. decembrom, je zaradi zaprtega smučišča prestavljen na poznejši termin od 4. do 6. januarja.

Leave a Comment