“V Planici je bila želja vsaj ena Zdravljica”

Glavni trener skakalcev Goran Janus je tudi v letošnji sezoni odlično vodil svoje varovance, saj je nanizal kar nekaj izjemnih uspehov. V Planici smo ga povprašali po občutkih po pravkar končani sezoni.

Sezone je konec. Bolje kot z zmago Petra Prevca v Planici se ne bi mogla zaključiti?

Drži, sezona se bolje kot z zmago Petra Prevca pred domačimi navijači v Planici, ne bo mogla končati. Pred tekmami pod Poncami je bila želja, da bi slišali vsaj eno Zdravljico. Vesel sem, da so fantje to pripravili za konec. Čestitke prav vsem. Na vse sem ponosen.


Goran Janus je fante odlično pripravil na sezono [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

So vas ob zaključku preplavila čustva?

Občutki me na koncu niso preplavili, ker je bilo konec sezone. Uspehov sem bil zelo vesel. Mogoče je bila prisotna povsem mala solzica. Kaj naj rečem, odlično.

Lahko napravite kratko analizo letošnje nadvse uspešne sezone?

V tej sezoni je bilo postavljenih veliko mejnikov. Do novoletne turneje smo delovali zelo potrpežljivo, vrteli smo se okoli desetega mesta, kar so zame osebno odlični rezultati. Po novoletni turneji je dobila celotna ekipa krila, ne le Peter. To je posledica odličnega dela v poletnem obdobju, saj smo zdržali celotno sezono. V pokalu narodov smo končali na tretjem mestu, Peter pa v skupnem seštevku na drugem. Za letošnjo sezono je bil to nekako maksimom.

Na koncu se je Goran Janus spomnil tudi vseh, ki so mu pomagali pri pripravi ekipe: “Zahvali bi se celotni ekipi, ki je bila poimensko že velikokrat imenovana, prav tako Smučarski zvezi Slovenije, saj smo imeli odlične finančne pogoje. Upam, da bo tako tudi naprej.

Leave a Comment