V Ramsau slavje Norvežanov

Nordijski kombinatorci so se preselili v avstrijski Ramsau, kjer je organizatorjem uspel boj z naravo in so uspeli zagotoviti zadostno količino snega za izvedbo tekme svetovnega pokala. Tekaški krog so sicer zaradi pomanjkanja snega morali zmanjšati iz 2.500 m na 1.250 m. Prvotno predviden ekipni sprint je Mednarodna smučarska zveza (FIS) spremenila v ekipno preizkušnjo.

Na skakalnici je za Slovenijo prvi nastopil Gašper Berlot, ki je pristal pri 83,5 m in našo ekipo popeljal do osmega mesta. Zatem je Jože Kamenik zmogel 76,5 m, Luka Oblak 66,0 m in Marjan Jelenko 68,0 m, kar je pomenilo, da je naša ekipa zasedla zadnje 12. mesto. Vodili so Nemci pred Avstrijci in Norvežani.


Jože Kamenik je bil del slvoenske ekipe [foto: Aleš Gros/SZS]

Na tekaškem delu so naši kombinatorci v samem zaključku preizkušnje ugnali Poljake in tako zasedli predzadnje 11. mesto.

Zmage so se tokrat razveselili Norvežani (Mikko Kokslien, Haavard Klemetsen, Jan Schmid, Joergen Graabak), ki so drugouvrščene Nemce (Tino Edelmann, Eric Frenzel, Johannes Rydzek, Fabian Riessle) ugnali vsega za destinko sekunde. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra so zapolnili Francozi (Sebastien Lacroix, Jason Lamy Chappuis, Francois Braud, Maxime Laheurte).

V nedeljo bo v Ramsau na sporedu še posamična preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ramsau


Leave a Comment