V Rasnovu prve točke za Presečnika, najboljši Slovenec Jelar na 15. mestu

Na zadnji posamični tekmi smučarjev skakalcev pred svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu je v romunskem Rasnovu prve točke v karieri z 28. mestom osvojil Jernej Presečnik.

Na edini posamični tekmi smučarjev skakalcev v romunskem Rasnovu na srednji napravi so nastopili štirje Slovenci, prvič v karieri je med elito skakal mladi Jernej Presečnik. Z 89 metri in 110,8 točkami si je na 30. mestu že po prvi seriji zagotovil tudi prve točke v svetovnem pokalu. Na 26. mestu je bil Tilen Bartol, ki je skočil 91 metrov, zbral pa je 113,8 točk. Žiga Jelar je skočil 92 metrov in je s 117,3 točkami zasedal 17. mesto, najboljši od naših pa je bil po prvi seriji Cene Prevc z 92.5 metri in 117,9 točkami. V vodstvu sta bila

Norvežan Halvor Egner Granerud s 94 in Avstrijec Manuel Fettner s 96 metri, zbrala sta po 126,1 točk. Tretji je bil Poljak Dawid Kubacki s 95.5 metri in 125,1 točkami.


Žiga Jelar je bil v Rasnovu najboljši Slovenec [foto: SZS]

V finalni seriji je Presečnik pristal pri 86 metrih in je na koncu z 220,9 točkami zasedel 28. mesto in tako osvojil prvič točki v svetovnem pokalu. Bartol je končal na 25. mestu, skočil je 88 metrov, zbral pa je 223,5 točk. Jelar je pridobil dve mesti in je bil z 89 metri ter 237,2 točkami na koncu najboljši Slovenec na 15. mestu. “Zelo soliden dan zame, ponovno petnajsterica. Včeraj sem si na treningu rahlo poškodoval koleno, vesel pa sem, da sem danes oddelal, kot sem,” je razkril Besničan.

Dve mesti za njim je končal najmlajši Prevc, ki je skočil 90 metrov, zbral pa je 235,6 točk. Po diskvalifikaciji siceršnjega zmagovalca Graneruda se je nove letošnje zmage razveselil Rjoju Kobajaši, ki je v finalu postavil daljavo dneva z 98.5 metri, zbral pa je 257,9 točk. Drugi je bil Kamil Stoch, zbral je 256,3 točk, tretji pa z 255,7 točkami Nemec Karl Geiger.
Mesto glavnega trenerja je v Romuniji ob odsotnosti Roberta Hrgote prevzel vodja B reprezentance, Igor Medved: “Vsi štirje fantje so bili v finalu, Jernej Presečnik je prvič osvojil točke svetovnega pokala, Žiga Jelar je bil ponovno med 15, tako da smo s prikazanim lahko kar zadovoljni. Same skoke bi lahko izvedli bolje, kar bi pomenilo še kakšen boljši rezultat. Gremo pa zelo z optimizmom v jutrišnjo tekmo mešanih ekip, česar se že zelo veselim.

Jutri bo v Rasnovu ob 9.45 uri na sporedu tekma mešanih parov, potem pa bo skakalna karavana odpotovala na svetovno prvenstvo v Oberstdorf. Na jutrišnji tekmi bodo barve Slovenije branili Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec in Žiga Jelar.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rasnov


Leave a Comment