V Seefeldu slavje Frenzla, Jelenko 17.

Zadnji dan trojne kombinacije nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Seefeldu se je končal z dvema skokoma na skakalnici in 15 kilometrsko tekaško preizkušnjo. Na tekmi je nastopilo trideset najboljših iz preteklih dveh tekmovalnih dni, med njimi je bil tako tudi Marjan Jelenko. Zrečan je na skakalnici nastopil odločno, saj je s skokoma 100,0 m in 104,0 m iz 16. mesta napredoval na deseto. Na tekaški del se je podal z dvema minutama in 32 sekundami zaostanka za Norvežanom Haavardom Klemetsen.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu je odlično formo potrdil vodilni tekmovalec svetovnega pokala Nemec Erik Frenzel, ki se je v cilju razveselil nove zmage. Drugo mesto je pripadlo Klementsnu (+ 21,2), tretji pa je bil Norvežan Magnus Moan (+ 29,1). Jelenko (+ 2:56,5) je na koncu prišel do 17. mesta. “Trojna kombinacija je zelo zanimiva, saj poteka celoten vikend. V petek sem bil s svojim nastopom zelo razočaran, potem pa sem popravil izhodiščno 30. na končno 17. mesto. Zadovoljen sem s skoki ter tudi s tekom na današnji tekmi, saj sem tekel s skupino. Imel sem 23. čas teka. Stvari se postavljajo na bolje. Na prihodnje tekme lahko gremo veliko bolj sproščeno in optimistično. Vidimo da znamo in vemo, da je še nekaj rezervu. Pretiravali ne bomo, na tekme bomo odšli uživat,” je po tekmi razmišljal Jelenko.

Za tekaški del ne moremo reči, da smo nezadovoljni, saj je vendarle šlo za 15 kilometrsko preizkušnjo. Marjan je nastopil dobro, saj ni pretiraval in se zaganjal ter lepo kontroliral razplet tekme. 17. mesto je lep rezultat. Če bi v petek na skakalnici nastopili dobro, bi bilo vse drugače. Gremo naprej, saj nas že prihodnji teden čakajo nove tekme in nato olimpijske igre,” je dejal glavni trener Primož Triplat.

Tekmovanje svetovnega pokala se bo nadaljevalo prihodnji teden v nemškem Oberstdorfu, kjer bo na sporedu ekipna in posamična preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld
Izjava: Marjan Jelenko (.mp3)


Leave a Comment