V Sočiju do zmage Andreas Kofler


Matjaž Pungertar se je razveselil prvih točk svetovnega pokala [foto: GEPA]

Tako kot na sobotni tekmi svetovnega pokala skakalcev v ruskem Sočiju smo tudi tokrat videli dva slovenska finalna nastopa. Razlika je bila le v tem, da je Petra Prevca med dobitniki točk tokrat zamenjal Matjaž Pungertar. 22-letnik iz Vrhpolja pri Kamniku je tako za 24. mesto prvič v karieri vknjižil točke svetovnega pokala. Še nekoliko boljše je nastopil Jaka Hvala, ki je po prvi seriji zasedal deseto mesto. S finalnim skokom 99,5 metra je pred maloštevilnimi gledalci ohranil primat trenutno najboljšega slovenskega skakalca. Zadnjo olimpijsko generalko pred igrami leta 2014 je tako Jaka Hvala končal na enajstem mestu. Na tekmi je nastopil še Jernej Damjan, ki pa se s skokom 94,5 metra ni uvrstil v finalno serijo.

Zmage se je tokrat razveselil Avstrijec Andreas Kofler, ki je v obeh serijah na zahtevo trenerja skočil iz zaletnega mesta nižje kot konkurenca. “Izjemno sem zadovoljen. Današnja tekma je bila zelo zanimiva. Že včeraj sem po tretjem mestu vedel, da sem lahko tudi danes zelo visoko,” je po tekmi dejal Kofler. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Nemca Richard Freitag na drugem in Andreas Wellinger na tretjem mestu. Slednji se je tako pri 17-letih prvič zavihtel na stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Čestitke Jaki in Matjažu, ki je prvič osvojil točke svetovnega pokala in tako prebil led. Z ostalimi skakalci ne morem biti zadovoljen. Že naslednji konec tedna na čaka Engelberg. Tam bo bolje, kot je bilo v Sočiju,” je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus ter opisal tudi padec Petra Prevca v kvalifikacijski seriji: “Pri telemarku mu je vzelo smučko zaradi česar je padel. Z njim je vse vredu, kar je tudi najpomembnejše.“.


Gregor Schlierenzauer danes ni bil pri vrhu [foto: GEPA]

Schlierenzauer daleč od vrha

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Gregor Schlierenzauer je tokrat v želji po novi zmagi pogorel. Avstrijec je zasedel zanj skromno 25. mesto. S tem je tudi izgubil vodstvo v skupnem seštevku, kjer sedaj vodi Nemec Severin Freund, danes peti.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna z dvema tekmama na veliki skakalnici v švicarskem Engelbergu. Slovenijo bo zastopala ista šesterica skakalcev, ki je nastopila v Rusiji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment