V Soeldnu le štirje Slovenci


Janez Jazbec [foto: GEPA]

Uvodnega veleslaloma sezona se bo na avstrijskem ledeniku Rettenbach nad Soeldnom udeležil Janez Jazbec in trojica smučark.

Slovenski moški veleslalom je na najnižji točki. Na nedeljskem veleslalomu bo deželo na sončni strani Alp zastopal le Janez Jazbec, ki si je priprave na novo sezono zaradi neuvrstitve v reprezentanco plačal sam. “S startno številko 60 je v Soeldnu zelo težko smučati, a mislim, da se da z dobro vožnjo z vsako številko priti med trideset. Cilj je sigurno, da pridem med trideset, tako da bova lahko na naslednjih tekmah nastopala dva. Lahko obljubim, da bom napadel in da se bom uvrstil v drugi tek,” je dejal 27-letni član ASK Kranjska Gora. Optimističen je tudi trener tehničnih disciplin Marko Jurjec: “Na žalost imamo v Soeldnu samo eno mesto, zasedel ga je Janez Jazbec. Kakšna so pričakovanja je težko reči, saj malo gledamo naprej in zgleda, da bo tekmo krojilo tudi vreme, saj je napovedan nov sneg. Janez ima številko okoli 60, tako da ne bo imel lahko naloge za preboj med trideset. Naša in njegova velika želja je ta preboj, lansko leto je malo manjkalo in zakaj mu letos to nebi uspelo.

Moške veleslalomske točke v svetovnem pokalu
2010/2011 0 točk
2009/2010 22 točk
2008/2009 55 točk
2007/2008 72 točk
2006/2007 53 točk
2005/2006 56 točk
2004/2005 111 točk

Paradni konj bo Tina Maze

Nekoliko manj skrbi imajo v ženskem taboru. Paradni konj bo vsekakor Tina Maze, ki velja za eno izmed glavnih favoritinj za zmago. Črnjanka je na avstrijskem ledeniku slavila že dvakrat. Trenerju tehničnih disciplin Denisu Šteharniku sive lase povzročajo oboleli Ana Drev in Mateja Robnik, ki imata zagotovljeni vozovnici za uverturo v novo sezono. “Ana Drev in Mateja Robnik sta imeli rahlo vročino, ko smo se včeraj vrnili iz treninga v Pitztalu. Zdaj bosta imeli dva dni počitka, v sredo popoldan pa odpotujemo v Soedlen. Tam bomo v četrtek opravili krajši trening, v petek imamo na sporedu hang trening, v soboto pa bosta že pripravljeni na tekmo,” je potek zadnjih priprav razkril Šteharnik.

Slovenska ekipa za Soelden
Ženske:
Tina Maze
Ana Drev
Mateja Robnik

Moški:
Janez Jazbec


Ana Drev [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment