V Trondheimu slavje Ita, do točk dva Slovenca

Daiki Ito je zmagovalec 29 tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki je potekala v norveškem Trondheimu. Japonec je v finalni seriji postavil daljavo dneva, ko je pristal pri 141,0 metrih. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Nemec Richard Freitag, ki je zapravil lepo prednost po prvi seriji, ter Švicar Simon Ammann. 26-letni Ito je tako prišel do četrte zmage v karieri.


Daiki Ito [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V prvi seriji je odličen skok uspel Freitagu, ki je pristal pri 140,5 metrih in imel pred finalno serijo lepo prednost. Drugouvrščeni Ito (137,5 m) je za njim namreč zaostajal že 7,2 točke, še dodatne 3,3 točke pa je na tretje mestu zaostajal Nemec Severin Freund (136,0). Slednji je v finalu pri 133,5 metrih padel, a so mu sodniki prisodili nekoliko previsoke ocene, zaradi česar je bil na koncu deveti.

Slovenski skakalci žal niso ponovili odličnih uspehov, ki so jih nanizali v letošnji sezoni. Med dobitnike točk sta se tokrat uvrstila Robert Kranjec in Nejc Dežman. Svetovni prvak v poletih je po “prvem polčasu” s skokom 124,5 metrov zasedal 25. mesto, v finalu (121,5) pa napredoval za tri mesta. Dežman je s skokoma 126,5 in 120,0 metrov drugič zapored osvojil točke svetovnega pokala. Tokrat je za 30. mesto vknjižil eno točko.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Izven dobitnikov točk so ostali Jurij Tepeš (123,5) na 32., Jernej Damjan (123,0) na 36., Jaka Hvala (126,0) na 38. mestu. Jure Šinkovec in Dejan Judež sta izpadla v popoldanskih kvalifikacijah.

Bardal še povečal prednost

Tekma je minila tudi v znamenju boja med najboljšima skakalcema letošnje zime. Pred več tisoč glavo množico navijačev je bil tokrat uspešnejši domačin Andreas Bardal. Norvežan je končal tik za zmagovalnim odrom, medtem ko je njegov glavni protikandidat Gregor Schlierenzauer vknjižil le 12. mesto. Razlika med njima je sedaj 112 točk v korist Bardala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trondheim :. Uradni rezultati


Leave a Comment