V Val di Fiemmu slavil Moan, Berlot 12.


Magnus Moan [foto: GEPA]

Norvežan Magnus Moan je zmagovalec tekme poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v italijanski Val di Fiemme. 29-letnik je po skakalnem delu zasedal le 24. mesto, a je z odličnim tekaškim delom ugnal vse konkurente. Vsega pol sekunde je na drugem mestu zaostal Avstrijec Mario Stecher, dve sekundi počasnejši od zmagovalca pa je bil še en severni sosed Bernhard Gruber, ki je tudi vodil po “prvem polčasu”. Razlike med najboljšimi so bile sicer izredno majhne, saj je bilo najboljših deset znotraj 35 sekund.

Znova so dobro nastopili slovenski kombinatorci, saj je Gašper Berlot zasedel 12. mesto. Član SSK Velenje je na teku pridobil tri mesta. Za las je točke zgrešil Mitja Oranič na 37. mestu, Marjan Jelenko pa po slabem skakalnem delu ni nastopil na teku.

Triplat: Presenečajo me rezultati

Posebej prvi dve tekmi sta bili dobri. Bili sta na visokem nivoju, tako tekaško kot skakalno. Na prvi je bil posebno dober tekaški del, na drugi pa sta bila (op.p. Marjan, Gašper) dobra v obeh delih. Danes smo naredili nekaj napak. Marjan je napravil veliko napako, zato tudi ni nastopil na tekaškem delu. Gašper pa je naredil slab doskok, zaradi česar je izgubil nekje 25 sekund. S tekom, ki ga je danes prikazal, bi bil brez te izgube najverjetneje znova med najboljšimi šestimi. Mitja je na skakalnici nastopil solidno, vendar je v drugem krogu začudil bolečine v hrbtu, zato se je le vozil do cilja. Na tekmovanjih poletne velike nagrade ne bo več tekmoval. Povsem mora pozdraviti bolečine v hrbtu. Z dosedanjimi tekmami smo lahko zelo zadovoljni, razen z današnjim Marjanovim nastopom,” je dejal glavni trener Primož Triplat ter dodal: “Presenečajo me dobri rezultati, saj letos treningov nismo podredili poletni veliki nagradi. Čudi me, da so fantje resnično tako močni.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment