V Val d’Iseru zmaga veteranke Görglove, Mazejeva tretja

Na drugem superveleslalomu sezone, ki so ga smučarke vozile v Franciji, sta bili najhitrejši dve Avstrijki – Elisabeth Görgl in Anna Fenninger. Tik za njima pa se je uvrstila Tina Maze.


Mazejeva je utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala (foto: GEPA)

Črnjanka je svoj nastop sicer začela zadržano, nato pa stopnjevala ritem in se zavihtela na tretje mesto, kamor se je uvrstila že na prvi superveleslalomski tekmi v Lake Louisu. V Kanadi je Mazejeva morala priznati premoč Gutovi in Vonnovi, tokrat odlični Göglovi in Fenningerjevi, sicer olimpijski prvakinji v tej disciplini. 33-letna Görglova, včeraj druga na smuku, je zmagala sedmič v karieri, tretjič v superveleslalomu.

Američanka Lindsey Vonn je imela priložnost, da se po številu zmag še bolj približa legendarni Avstrijki Annemarie Moser-Pröll, vendar ji današnja tehnično zahtevna postavitev ni ustrezala. V enem izmed zavojev jo je odneslo izven idealne linije, naslednjih vratic pa ni več uspela ujeti. Zvezdnica je tako pristala v snegu, z bolečinami v roki, s katero je pred tem zajela vratica. Tudi druge favoritinje so na progi Oreiller-Killy imele ogromno težav. Poleg Vonnove sta denimo odstopili Viktoria Rebensburg in Tina Weirather.

Dobro je nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je želela izboljšati včerajšnjo uvrstitev iz smuka, kjer je bila 29. To ji je uspelo, saj je zasedla 27. mesto in se tako veselila novih točk. Solidno smučanje je pokazala tudi Vanja Brodnik, ki je z 29. časom dneva prišla do petih točk v karieri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment